2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Újraszabályoznák a HÖK működését

Újraszabályozná a hallgatói önkormányzatok (HÖK) működését a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi).

A Magyar Nemzet a birtokába került jelentésre hivatkozva azt írja: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal három főben maximalizálná a HÖK részvételét a felsőoktatási intézmények szenátusaiban, szemben a jelenlegi 20-25 százalékos részvételi aránnyal. A Kehi emellett kormányrendeletben határozná meg a diákképviseleteknek nyújtható támogatások mértékét, és törvénybe foglalná, hogy a rektor, illetve a kancellár felel a hallgatói önkormányzatok ellenőrzéséért. A hivatal azután vizsgálta a felsőoktatási intézmények működését, miután kiderült, hogy szeptember elején az ELTE fonyódligeti gólyatáborában a HÖK által alkalmazott fotós megerőszakolt egy elsőévest.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!