2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Csodálattal és hálával

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Újranyitottak az óvodák és a bölcsődék vidéken

Újrafogadhatják a gyerekeket az óvodák és bölcsődék vidéken. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: az intézmények igénybevétele nem kötelező, ha a szülők várnának a döntéssel, az igazolt hiányzásnak minősül. Müller Cecília megnyugtatta a hezitáló szülőket is: kiemelte, hogy az intézmények átestek a fertőtlenítésen, és a dolgozók is felkészültek minden eshetőségre.

  • Újranyitottak az óvodák és a bölcsődék vidéken

Hétfőn nyithatták ki először kapuikat a vidéki óvodák és bölcsődék a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Több településen éltek is a lehetőséggel: megfelelő elővigyázatosság mellett Ózdon is kinyitottak az intézmények.

Nem mindenki örülhetett felhőtlenül az ózdi nyitásnak, hiszen nem minden intézmény fogad gyermekeket.

Ózdon tizenkét óvoda működik, de a kormány felhívására sem nyitott ki az összes - mondta el a Hír TV tudósítója. Csápenszyk Erna hozzátette, volt, ahol felújításra hivatkoztak, máshol pedig a dolgozók táppénzen vannak. 

Ennek sok szülő nem örül, mivel nem tudja a megszokott intézménybe vinni a gyerekét, ahol pedig vannak ott összevont csoportok működnek. További problémát jelent, hogy sok esetben a peremterületekről is a központba kell hordani a gyerekeket - hangzott el.

A tudósításból kiderült az is, hogy az újranyitott intézményekben szigorú intézkedéseket vezettek be. 

A fertőzések megelőzésén van a hangsúly Komlón

A Komlói óvodák megnyitásukkor a fertőzések megelőzésére helyezték a hangsúlyt.

 

A településen már most mintegy 50 százalékos az ilyen intézmények kihasználtsága.

Az országos tisztifőorvos leszögezte: nem kötelező visszavinni a gyerekeket, de ha a szülők mégis így döntenek, csak akkor tegyék, ha gyermekük egészséges.

Müller Cecília hozzátette: nem érik retorziók azokat a családokat, akiknek a gyermekei otthon maradnak - távollétük igazolt hiányzásnak minősül.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - Radics Béla, a megátkozott ember

Napindító - Radics Béla, a megátkozott ember

A negyven éve, 1982. október 18-án meghalt Radics Béláról Klacsán Gábor készített zenés, játékfilmes elemekkel dúsított dokumentumfilmet Szentesi Zöldi László és Bálint Csaba forgatókönyvéből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szánthó Miklós: Engedtessék meg, hogy mi ebből ne kérjünk idehaza

Szánthó Miklós: Engedtessék meg, hogy mi ebből ne kérjünk idehaza

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatójának Facebook bejegyzése annak kapcsán, hogy Nelson Piquet-t, a Forma-1 korábbi háromszoros világbajnokát egy brazil bíróság 342 millió forintnyi bírság megfizetésére kötelezte, mert a taláros testület szerint rasszista és homofób kijelentéseket tett.
„Gyurcsány egy bunkó paraszt, érted?!”

„Gyurcsány egy bunkó paraszt, érted?!”

Gyurcsány Ferenc egy bunkó paraszt, érted?! – fogalmazott Gansperger Gyula a Városháza eladásáról szóló egyeztetések egyikén. Ez azokból a vágatlan hangfelvételekből derül ki, amelyeket korábban Anonymus juttatott el a hatóságokhoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!