2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Újranyit a Balaton

Hír TV

2020. május 8., péntek 15:15

Csaknem másfél hónap után a mostani lesz az első olyan hétvége, amikor a vidéki településeken feloldották a kijárási korlátozást, és újra kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Bár Budapesten és Pest megyében életben maradtak a korlátozások, mégis sokan indulhatnak el akár a Velencei-tó, akár a Balaton partjára. Kollégánk, Tóth Benjamin az M1-es, M7-es autópálya fővárosból kivezető szakaszán figyelte a forgalmat.

A bejelentkezés során elhangzott, hogy a meteorológusok nyári meleget jósolnak a hétvégére, és ilyenkor péntek délután szokás szerint már élénk a forgalom az autópályák kivezető szakaszán.

Tóth Benjámin beszámolt arról, hogy szakaszosan ugyan, de élénk a forgalom az elmúlt hetekhez képest. 

A tudósító hozzátette, hogy Budapesten és Pest megyében csak alapos indokkal lehet továbbra is elhagynia a lakosoknak az otthonaikat. 

A Budaörsi úton még jól lehetett autózni délután három óra után, viszont az Útinform információ szerint Pákozdnál történt egy kisebb baleset, motoros ütközött személygépkocsival, de ott is rövid idő alatt helyreállt a forgalom rendje - tudhatták meg a Hír TV nézői Tóth Benjámintól.

Nyit a Balaton

Közben egymás után nyitnak a balatoni strandok és büfék és az éttermek kerthelyiségei. Ugyanakkor mindenhol nagy figyelmet fordítanak a higiéniai szabályok betartására, a gyakori fertőtlenítésre és a vendégek biztonságára.

A vendéglátósok felkészültek a turisták fogadására és rendszeres fertőtlenítéssel biztosítják a hozzájuk betérők biztonságát.

Nemcsak az éttermek de a strandok is kinyitnak a hétvégén Fonyódon. A polgármester szerint minden partszakaszon felkészülten várják a vendégeket, a megfelelő óvintézkedések betartásával.

A polgármester csakúgy, mint a vállalkozók nagyon optimisták. Úgy látják minden esély meg van egy jó turisztikai szezonra a Balatonnál. Így vélekednek a többi tóparti településen is, és hétről hétre egyre több helyen nyitják meg a strandokat is.

Hír TV