2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Újraindul az adócsalásért elítélt Czeglédy

Újraindul a képviselőségért Szombathelyen az adócsalásért korábban elítélt Czeglédy Csaba, a Fidesz viszont új arcokkal vág neki a választásnak – részben Lazáry Viktor alpolgármester állítólagos drogügye miatt. A jelölteket hétfőn mutatták be.

Múlt szeptemberben került fel az internetre egy rossz minőségű videofelvétel, amelyen egy férfi látható, ahogy feltehetően drogot szív fel egy asztalról. A szocialisták Lazáry Viktort, a város egyik fideszes alpolgármesterét ismerték fel a képeken. Az ügyben nyomozás is indult, de ezt megszüntették, mert a férfi nem azonosítható.

A képviselőjelöltek listáján Lazáry Viktor már nem szerepel. Sajtóértesülések szerint a Fidesz szombathelyi névsora az állítólagos kokainügy miatt változott meg. Ezt Hende Csaba honvédelmi miniszter sem cáfolta. „A Fidesz, én mint választó kerületi elnök, illetve a Fidesz országos vezetése úgy ítélte meg, hogy az itt most felsorakozott 14 jelölttel, akik közül valóban nyolcan új arcok, a szó legjobb értelmében, vágunk neki és kérjük az őszi helyhatósági választáson a választópolgárok bizalmát” – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

Az októberi önkormányzati választáson a Fidesz polgármesterjelöltje a jelenlegi városvezető, Puskás Tivadar lesz, aki azt mondta: folytatni kell az elmúlt négy évben megkezdett munkát. „A társaság jelentős részével már négy éve együtt dolgozunk. A többiek megnézik a munkamódszerünket, és nyilvánvalóan azért leszünk és azért hajtunk, hogy minél többen megismerjék a programunkat és minél többen elfogadják a programunkat” – fogalmazott.

A baloldali pártok Szombathelyen egyelőre csak Ipkovich György korábbi polgármester újrajelölését jelentették be. A képviselőjelöltek között lesz a korábban adócsalás miatt jogerősen elítélt Czeglédy Csaba, az MSZP városi frakcióvezetője is. „A baloldalon működő politikai szervezetek közös jelöltjei lesznek Szombathelyen, így nemcsak az MSZP-nek, hanem a DK-nak, az Együttnek is lesznek jelöltjei, és lesznek kvázi függetlenek is, akik nem a pártpolitika területéről érkeznek. Egyébként a jelöltek, a jelöltjeink megvannak, többen, a többségük nekiállt már bő egy hónappal ezelőtt dolgozni” – közölte Czeglédi Csaba.

A képviselőjelölteket várhatóan a hónap közepén nevezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!