2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Újra magyar kézben a reptér + videó

Visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér- jelentette be a nemzetgazdasági miniszter. Nagy Márton arról számolt be, több mint egy éves tárgyalás-sorozat után ma írták alá az adás-vételi szerződést. A budapesti Liszt Ferenc repülőtér csaknem 20 év után került újra nemzeti többségi tulajdonba.

  • Újra magyar kézben a reptér + videó

"Jó hírem van, a kormány visszaszerezte a repteret." - Csütörtök kora este jelentette be a nemzetgazdasági miniszter, hogy több mint egy éves tárgyalás-sorozat után kötötték meg a megállapodást: újra magyar kézbe került a Liszt Ferenc repülőtér. Nagy Márton hangsúlyozta, a légikikötő visszaszerzése nem csak gazdasági okokból fontos.

"Az ismét magyar tulajdonba került reptér nemcsak a turizmus és az áruszállítás szempontjából fontos, de legfőképpen szuverenitási kérdés. A reptér visszaszerzésével tovább erősítjük, hogy Budapest a nyugati és a keleti világ találkozási pontja legyen. A munka itt ne áll meg, gőzerővel látunk neki a reptér fejlesztésének." -  mondta a nemzetgazdasági miniszter.

A Világgazdaság szakújságírója a Napi Aktuálisban azt mondta, a rendszerváltás utáni magyar gazdaságtörténet legnagyobb tranzakciójáról van szó. Hecker Flórián hangsúlyozta, ez már egy középtávon megtérülő üzlet lehet.

"Azzal lehet számolni, hogy az évtized végére az utasforgalom eléri a 30 millió főt per év, és a cargo pedig további 100 ezer tonnával növekedhet 300 ezer tonnáig, ez pedig azt jelentené, hogyha ezt az ütemet tudják tartani, ezzel a nyereségi szinttel, akkor az évtized végéig nem zárható ki, hogy 60-70 milliárd forintos profitot tud termelni ez a cég, és hogyha ezt elosztjuk azzal az összeggel, azzal az 1000 milliárddal ami az államra esett, ami egyébként a jövőben tovább csökkenhet, akkor azt ki lehet jelenteni, nagyjából egy húsz éves időtávon belül már így is meg tud térülni." - fogalmazott a Világgazdaság szakújságírója, Hecker Flórián.

A miniszterelnök közösségi oldalán úgy reagált, újra nemzeti kézben a reptér: a baloldal kiárusította, mi visszaszereztük.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!