2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Újra lesz Budapestinfó

A Miniszterelnökség tarthatja meg a jövőben a Tarlós István főpolgármester által bevezetett, ellenzéki utódja, Karácsony Gergely által megszüntetett Budapestinfót. A régi-új fórumon a Budapest kormányzati program részleteit ismertetik majd - írja a Magyar Nemzet.

  • Újra lesz Budapestinfó

A Miniszterelnökség a jövőben rendszeresen tart majd Budapestinfókat, amelyen az új, karakteres Budapest kormányzati program részleteit ismertetik majd – jelentette be Fürjes Balázs Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenlétében tegnap, a Liszt Ferenc repülőtér új, Pier–1 névre keresztelt diszkont-utasmólójának átadásán. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy az első sajtótájékoztató a közlekedéssel, az új fapadosterminállal foglalkozik.

Több oka is van a kormánynak arra, hogy a fővárost érintő fejlesztések kapcsán sajtótájékoztató-sorozatot indítson. Az elmúlt napokban Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester egy, a Népszavában megjelent – később tételesen cáfolt – cikkre és az állítólag hozzá eljuttatott dokumentumra hivatkozva azt állította, hogy a következő, 2021–2027-es európai uniós költségvetési ciklusban a magyar kormány el akarja vonni Budapesttől az uniós fejlesztési forrásokat.

Ezzel ellentétben kiderült, nincs még döntés a következő hét évre vonatkozó uniós költségvetésről sem Budapesten, sem Brüsszelben, de az ezzel a kérdéssel foglalkozó kormányzati anyagok prioritásként kezelik a fővárosi fejlesztéseket és az azokhoz biztosítandó hazai és brüsszeli forrásokat.

A kormányzati sajtótájékoztató-sorozat másik oka – amelyet a Magyar Nemzet már korábban megírt –, hogy a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy lesz-e a jövőben Budapestinfó.

A főváros sajtóirodája szerint az új főpolgármester minden fontos kérdésben tájékoztatja a sajtót, ahol feltehetik a kérdéseiket az újságírók. Mint köztudott, Tarlós István főpolgármester még 2015-ben indította el a főváros aktuális ügyeiről szóló heti, kétheti rendszerességgel megtartott sajtótájékoztató-sorozatot.

Az akár többórás hosszúságú, az interneten is közvetített fórumokon előzetes regisztráció nélkül, szemtől szembe, szabadon kérdezhették a kormánypárti városvezetőt a média képviselői, sőt civil szervezetek és ellenzéki politikusok is megjelentek időről időre a Főpolgármesteri Hivatal sajtószobájában.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!