2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Újra látható a világ egyik legszebb mozdonya

Újra találkozhatnak a rajongók a nyáron a világ egyik legszebb mozdonyának tartott Nohabbal. Augusztus 25-éig minden hétvégén a Budapest–Balatonfüred–Tapolca vonalon közlekedik, az első járat ma indult.

A mozdonyt ötven éve, 1963-ban állította forgalomba a MÁV, a nyolcvanas években a Balaton északi partján 19 Nohab közlekedett menetrendszerűen. 13 éve vonták ki őket a forgalomból, de a nyári hétvégéken újból közlekedik a Budapest–Balatonfüred–Tapolca útvonalon.

„Ennek a mozdonynak a nyolcvanas–kilencvenes években az észak-balatoni térség volt a fő közlekedési területe, és ezért erre a néhány hétvégére visszahoztuk ide a retróhangulat kedvelőinek, az idősebbeknek és azoknak, akik nem találkoztak ezzel a mozdonnyal, így lehetőségük van megkedvelni” – mondta Szabó Anett, a MÁV-Start szóvivője.

Augusztus 25-éig szombatonként fél 12-kor, vasárnaponként pedig reggel fél 8-kor indul a Déli pályaudvarról a Nohab által vontatott szerelvény.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!