2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Újra indul a polgármesteri posztért az MSZP-s Péterffy Attila

A 2024-es önkormányzati választáson 2019-hez hasonlóan az MSZP jelöltje Pécs jelenlegi polgármestere lesz. A kormánypárt frakcióvezetője szerint Péterffy Attila eddigi tevékenysége bebizonyította a szocialisták utolsó fellegvára Baranya vármegye székhelye volt és a jövőben is az lesz.

  • Újra indul a polgármesteri posztért az MSZP-s Péterffy Attila

Azért jöttünk el polgármester úrhoz, hogy támogatásunkról biztosítsuk őt a 2024-es önkormányzati választáson - ezt a múlt héten Pécsett Péterffy Attila irodájában jelentette be Kunhalmi Ágnes a szocialista párt társelnöke. A polgármester 2019-ben egy ál civil szervezet a Mindenki Pécsért Mozgalom színeiben nyert. Gyorsan kiderült, az ide bújtatott baloldali pártok nem tudnak együttműködni, a mozgalom szétesett. Az önkormányzat kulcspozícióit pedig MSZP-s vagy MSZP közeli káderek foglalták el.

Bognár Szilvia, aki 3 éve DK-s alpolgármesterként kezdett, de belső viták miatt leváltották, úgy látja a szocialisták sokat vesztettek népszerűségükből, támogatásukkal nem sok szavazatot fog szerezni Péterffy.

Kővári János, a kormánypárt frakcióvezetője szerint az elmúlt három év bebizonyította, Péterffy hálás volt az MSZP-nek és ez várhatóan a jövőben is így lesz.

Péteffyék Pécs Jövője Egyesület néven új ál civil szervezetet hoztak létre, azért hogy '24-ben e mögé bújva tévesszék meg a szavazókat

– tette hozzá Kővári János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó Kereszténydemokrata Néppártba (KDNP) történő belépését jelentette be a kisebbik kormánypárt elnöke pénteken Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

2025-ben újra magyar Gripenek védik a balti államok légterét

2025-ben újra magyar Gripenek védik a balti államok légterét

Döntés született arról, hogy Magyarország lojális NATO-szövetségesként immár negyedik alkalommal, 2025-ben ismét részt vesz a balti államok légtérvédelmében - jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a lengyelországi Lódzban.
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok Kajla útlevelükkel

A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok Kajla útlevelükkel

Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken, a budapesti Déli pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!