2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Újra hadat üzent az egyházaknak a Demokratikus Koalíció + videó

Dobrev Klára most azzal fenyegetőzik, hogy megszüntetné az egyházi iskolák kiváltságait, ha kormányra kerülne. A Gyurcsány-párt, megalakulása óta zsigerileg támadja a történelmi egyházakat - reagált Gyurcsány Ferenc feleségének kirohanására a Hír Tv által megkérdezett pap.

  • Újra hadat üzent az egyházaknak a Demokratikus Koalíció + videó

Bese Gergő atya szerint a DK rendszeresen feszültséget generál az állami és egyházi oktatási intézmények között, ez pedig csak árt a társadalomnak.

Dobrev Klára most azzal riogat, hogy ha hatalomra jutnak, elvonják az állami pénzeket az egyházi iskoláktól. A Gyurcsány párt árnyék-miniszterelnöke mindezt azzal indokolta, hogy szerinte az ilyen intézményekbe kevesebb hátrányos helyzetű gyerek jár, így az ott tanítók feladata és felelőssége is kevesebb.

"Az egyházi intézményekben kevesebb hátrányos helyzetű gyereket tanítanak, hiszen úgy kicsit kiválogatják a legjobb családokból származó gyerekeket. Aki közpénzből teljes állami támogatást kap az oktatáshoz, legyen az önkormányzati, állami, vagy egyházi iskola, annak kutya kötelessége a köz minden gyerekét kiszolgálnia”

A DK folyamatosan ellenséget lát a keresztény egyházakban. Gyurcsány Ferenc nemrég Magyarország keresztény identitását kérdőjelezte meg.

"Mit gondolunk, hogy van-e közünk a teremtő Istenhez és mi a viszonya a hazánknak, az országnak a teremtéshez, ha van teremtés?” - ezt még Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc mondta korábban.

Dobrev Klára pénzelvonási elképzelése nem új a Gyurcsány pártban.

,,Magyarországon a vallásos meggyőződés a legszentebb magánügy legyen. Hogy ezt elérhessük, a Demokratikus Koalíció azt fogja kezdeményezni, hogy mondjuk fel a Vatikáni Szerződést. Azt fogjuk kezdeményezni, hogy szüntessük meg az összes egyházi privilégiumot és szüntessük meg az egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást”

- így támadta korábban az egyházat szintén Gyurcsány Ferenc.

Bese Gergő atya híradónknak elmondta, szerinte a DK rendszeresen feszültséget generál az állami és egyházi oktatási intézmények között, ez pedig csak árt a társadalomnak.

,,Mindennek helye van a magyar oktatási palettán ugyanúgy, ahogyan a felekezeti iskola, ugyanúgy, ahogy egy speciális iskola vagy egy állami fenntartásban lévő, hiszen a szülőknek joguk van arra, hogy döntsenek, hogy milyen intézménybe szeretnék beíratni a gyermekeiket.”

 Az atya kitért arra is, hogy a Gyurcsány-párt az egyház szociális tevékenységeit is ellehetetlenítené, aminek révén több tízezer ápolásra szorulót látnak el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!