2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.

  • Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Ebben az esetben sem bolti lopásról vagy tyúktolvajlásról, hanem megközelítőleg negyvenrendbeli csalásról van szó

– írja a Magyar Nemzet.

A bűnügy szálai egészen 2018 szeptemberéig érnek, onnantól kezdve, több mint fél éven keresztül Vig és két barátja a vád szerint szervezetten, harminckét sértettet tévesztettek és károsítottak meg, valamint további nyolc személyt kíséreltek meg becsapni. 

A csaláshoz kellett egy ghánai cég, egy kitalált történet egy dúsgazdag, ám valójában nem létező befektetőről, valamint sok hiszékeny ember. 

A bűnszövetség a vádirat szerint több mint hetvenmillió forinthoz jutott csalárd módon, illetve további tizenhatmillió forintot is megkíséreltek megszerezni. Egyes károsultak a kicsalt összegeket közvetlenül Vig ügyvédi letéti számlájára utalták, a pénzeket pedig a jogász pár órával az utalások után az irodájához közel eső bankautomatából fel is vette.

Vig esetében tavaly februárban már nem jogerősen döntés született, az exügyvédet, miután mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. Az ítéletet a Fővárosi Törvényszék ugyanakkor hatályon kívül helyezte, és Vig Mór ügye visszakerült elsőfokra, majd a bíróságon a férfi pár hónapja újra elismerte a bűnösségét. A gyors ítélet azonban elmaradt, Vignek még további tárgyalásokon is részt kell vennie. A praxisától már eltiltott ügyvédnek van két vádlott-társa is, egyikük büntetett előéletű, illetve rengeteg csalási ügye miatt jelenleg is szökésben van, nemzetközi körözés van kiadva ellene.

Viget a csalási botrányán kívül a múltban már más ügyekben is „elővették”, a súlyos testi sértés kísérletétől a vesztegetésig bezárólag.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Vezércikk - Lezajlott a tíz az egy ellen vita + videó

Tizenegy EP-listát állító párt listavezetője vívott szópárbajt. Boros Bánk Levente, Szabó László és Fricz Tamás elemezték a vitán elhangzottakat. Valóban EP-vitát láttunk? Hiszen semmi más nem hangzott el, mint amit az elmúlt 14 évben hallottunk? Vajon, melyik ellenzéki politikus tudta bizonyítani, hogy jobban Orbán-ellenes, mint a másik?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!