2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Újra Balatonföldvár kezében a fejlesztési jog

Tíz év után visszavásárolta a nyugati strand fejlesztési jogát Balatonföldvár.

2003-ban azzal kereste meg egy cég az önkormányzatot, hogy a területen kikötőt létesítene; a város cserébe strandfelújítást kért. A vállalkozás az elmúlt időszakban 40 millió forintot költött a tervekre, de a kikötőépítést nem sikerült engedélyeztetnie. A terveket az önkormányzat vásárolta meg, mindössze kilenc és fél millió forintért. Balatonföldvár polgármestere elmondta: most a strand teljes felújítása a cél, kikötő egyelőre nem épül.


„A szomszédos társasház folyamatosan megfellebbezte az engedélyezési eljárás során kiadásra kerülő engedélyeket, ez volt az oka annak, hogy ilyen szinten elhúzódott. Azt tudni kell, hogy egy ilyen, másfél milliárdos beruházás a Balaton-parton a speciális engedélyek szükségességét tekintve amúgy is egy négy-öt éven át tartó folyamat. Itt most a dupláját éltük meg, és úgy gondoltuk, hogy többet nem tudunk várni, haladni kell a korral, fejleszteni kell a várost, fejleszteni kell a strandot” – közölte a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!