2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Újra akcióban Pápa polgármestere

2020. május 11., hétfő 17:20

Az illegális szemetelők után az illegális autóbontóknak üzent hadat Pápa város polgármestere. Áldozó Tamás ezúttal egy kibelezett, üzemképtelen roncs járművet vitt vissza a gazdájának az ország másik felébe.

Több zsák illegális szemetet vitt vissza és borított be a tulajdonos udvarára Pápa polgármestere két héttel ezelőtt.

Ő most igazából boldog lehet, hiszen két eset lehetséges; vagy ellopták tőle ezt, vagy elveszítette. Ha ellopták, akkor mi vagyunk a visszaszolgáltatók, hogy ha pedig elveszítette, akkor a szerencsés megtalálók.

Áldozó Tamás most újra akcióba lendült, az illegális szemetelők után az illegális autóbontóknak üzent hadat.

“Egy jászfelsőszentgyörgyi polgár véletlenül” Pápán felejtett egy roncsot. A mai napon kézbesítettük a feladónak, innen kívánok neki sok örömöt az autójában!”

– írta közösségi oldalán a polgármester. Ezúttal egy kibelezett, üzemképtelen autóroncsot vittek vissza a gazdájának, a Pápától közel 260 kilométerre fekvő Jászfelsőszentgyörgyre.

Áldozó Tamás Pápa polgármestere több éve küzd az illegális szemétlerakók ellen. Most azonban megelégelte, hogy a település súlyos közpénz milliókat költ arra, hogy mások után takarítsanak.

„Mi évente körülbelül 30 millió forintot költünk erre az illegális hulladék eltakarításra, és szeretném jelezni, hogy ez megegyezik azzal a nagyságrendi összeggel, amit ebben az évben a koronavírus járvány védekezésével kapcsolatban elkülönítettünk, tehát azt mondjuk, hogy minden évben egy koronavírus járványunk van, ami a költségeket illeti"

- mondta Pápa polgármestere, Áldozó Tamás. 

Azt is mondta: az akciói eredménnyel jártak. 

Akinek visszavittük az másnap megkötötte a hulladékkezelési szerződést a helyi közszolgáltatóval hosszú-hosszú hónapok után. Tehát úgy tűnik, hogy működött a dolog

- fogalmazott a polgármester.

A történetnek nincs vége. A pápai polgármester nem pusztán a figyelmet akarta felhívni a problémára. Mostantól ez lesz a trend.

Elkötelezettnek kell lenni, rengetegen jelezték, hogy szívesen segítenek, egyébként nem csak Pápán, máshol is

- jelentette ki Áldozó Tamás.

Áldozó Tamás már ki is választotta a következő roncsot, amelynek a visszajuttatását már szervezik is. A szemetelők pedig nem csak Pápán izgulhatnak, ugyanis egyre több polgármester tervezi, hogy követi a pápai példát.

HírTV