2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Újpalotán a baloldal, Kőbányán a Fidesz győzött

Több településen is önkormányzati választást tartottak.

  • Újpalotán a baloldal, Kőbányán a Fidesz győzött

A főváros XV. kerületében a baloldali pártok és a liberálisok támogatásával indult Németh Angéla győzött 11 287 szavazattal, míg a fideszes László Tamás 10 590 voksot gyűjtött. A névjegyzékben szereplő 64 918 főből 22 308-en mentek el szavazni, ami 34,36 százalékos részvételt jelent. A kerületben azért választottak új polgármestert, mert a korábbi kerületi vezető, a DK-s Hajdu László országgyűlési képviselő lett.

Fideszes győzelem Kőbányán

Kőbányán a fideszes Szilágyi-Sándor Attila 82 szavazattal győzte le a Momentum jelöltjét, Kovács Róbertet. Előbbi 488, míg utóbbi 402 voksot gyűjtött. Itt a fideszes képviselő lemondása miatt kellett időközi választást kiírni. A névjegyzékben szereplő 5239 főből 916-an jelentek meg az urnáknál, ez 17,48 százalékos részvételt jelent.

Mánfa

A független Takács Zsoltot választották vasárnap a Baranya megyei Mánfa polgármesterének. Ő 220 szavazatot kapott, szintén független kihívói közül Boros Józsefnére 42, Poczók Gyulánéra 27, Konyári Zsoltra ugyancsak 27, Schneiderné Dreher Mónikára pedig 15 voksot adtak le. A választási névjegyzékében szereplő 648 szavazóból 333-an jelentek meg az urnáknál, és két érvénytelen szavazatot regisztráltak. Az időközi önkormányzati voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi független vezetője, Hohn Krisztina a Nemzeti Választási Bizottság május végi döntése értelmében megkapta a Gémesi György lemondása miatt megüresedett parlamenti mandátumot az LMP frakciójában, ezért összeférhetetlenség miatt lemondott polgármesteri tisztségéről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!