2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Újbudán is változás kell + videó

A kerület megállt a fejlődésben, egy helyben toporog, ami az élet minden területén megmutatkozik – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Király Nóra, a Fidesz–KDNP újbudai polgármesterjelöltje.

  • Újbudán is változás kell + videó

A politikus szerint a romlás leginkább szembetűnő eleme, hogy nyoma sincs az önkormányzat vezetésében a lokálpatriotizmusnak, a lendületnek és a szakértelemnek. A kerületben tizenhárom évig képviselőként és öt évig alpolgármesterként dolgozó Király Nóra szerint

a jelenlegi városvezetés működésképtelenségét tökéletesen megmutatja az elmúlt években kialakuló parkolási káosz.

Elsősorban a tömegközlekedési csomópontok környékén lenne szükség ingyenes P+R parkolók építésére és a meglévő állomány bővítésére. Király Nóra a parkolási káosszal kapcsolatban azt mondta, parkolási lehetőséget kell biztosítani a kerületben élőknek.

A városvezetésnek nagyon fontos feladata, hogy folyamatosan tárgyaljon, folyamatosan egyeztessen akár a cégekkel, akár más önkormányzatokkal, a fővárossal és természetesen a kormánnyal. Ezzel szemben

László Imre és az őt körülvevő emberek folyamatosan harcolnának valakivel, és nem tárgyalnak a kormányzattal, még akkor sem, hogyha ezzel hatalmas forrásoktól esnek el.

A jelenlegi DK–Momentum-vezetésnek ilyenformán nem sikerült megoldania a parkolási, illetve a közlekedési problémákat, mindeközben ellepte a szemét és a kosz Újbudát, nem lehet úgy végigmenni az utcákon, hogy az ember ne találkozzon szemétkupacokkal. A hajléktalanprobléma is egyre súlyosabbá vált a kerületben, annak ellenére, hogy a kérdést Tarlós István főpolgármestersége idején, hosszú évek alatt sikerült megoldania a fővárosnak  – jelentette ki Király Nóra, majd hozzátette, hogy a szivárványkoa­líciót vezető önkormányzat hatalmas, pazarló hivatalt tart fenn, és a városvezetés helyett a belső csatározásokkal vannak elfoglalva. A kerületben a korábbi években megszokott kettő helyett négy alpolgármester van, miközben a polgármester és a baloldal rendszeresen a kerületek és a főváros kivéreztetéséről beszél.

Ezzel szemben Király Nóra szakmai alapú önkormányzati vezetést képzel el, amelyben a pártkatonák helyett a szakértőknek és a civileknek jut fontos szerep.

Az önkormányzatot olyan kiszámítható és költséghatékony működésre kell átállítani, ami nem a közpénz elherdálásáról szól, hanem a közpénzek minél hatékonyabb hasznosításáról. Ezek után pedig újjá kell építeni Újbudát, és meg kell oldani az előző vezetés okozta problémákat

 – emelte ki a politikus.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!