2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Belföld

Újabb tüntetések várhatók a héten Budapesten

Újabb tüntetések várhatók a héten Budapesten. A Párbeszéd képviselője, Jámbor András által vezetett Szikra Mozgalom tükröt állított a Karmelita kolostornál hétfő délután. A szervezet a megmozdulást azzal indokolta, hogy „emberséges és méltányos végrehajtási rendszert” szeretnének. A kétméteres tükör a terveik szerint szerda reggelig marad a Karmelita előtt. Pindroch Tamást, az Alapjogokért Központ elemzőjét kérdeztük.

  • Újabb tüntetések várhatók a héten Budapesten

Jámbor András egyébként a korábbi pedagógustüntetések aktív résztvevője volt, többek között ő segítette a rendőrök elleni durva fizikai támadást. Az oktatásért rendezett tüntetések is folytatódnak, ma estére az Egységes Diákfront szervezett virrasztást a miniszterelnök hivatalánál. Csütörtökre a NOÁR és a Tanítanék Mozgalom hirdetett tömeges akciót az ország több pontjára.

Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ elemzője arról beszélt híradónknak, hogy a pedagógusok jogai és az oktatási helyzet mellett valójában miről szólhatnak még ezek a tüntetések.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!