2021. július 29.,
csütörtök, Márta, Flóra napja

Újabb sávokat vett el az autósoktól Karácsony Gergely, hatalmas káosz és dugó Budapesten

2021. június 21., hétfő 13:13

Újabb lezárások nehezítik a budapestiek közlekedését, a fővárosban ugyanis a Lánchíd felújítása miatt jelentősen megváltozott az egyik legforgalmasabb út, a Hegyalja út közlekedése, emiatt hatalmas káosz és dugó alakult ki már kora reggel. Karácsony Gergely úgy döntött, újabb sávokat vesz el az autósoktól, amiből busz- és biciklisáv lett. Budapesten egyre nehezebb közlekedni, mivel egyszerre három beruházás építési munkálatai kezdődnek meg a nyáron: a Blaha Lujza téren, a pesti rakparton, és a Lánchíd felújítása is.

A Lánchíd felújítása miatt június 19-étől, szombattól változott ugyanis a Hegyalja út közlekedése. Többek között buszsáv - és természetesen biciklisáv - jött létre a Bah-csomópont és a Döbrentei tér között az Erzsébet híd irányában, valamint újrahangolták a Hegyalja úton működő közlekedési lámpákat, és átalakították a forgalmi sávokat a döbrentei térnél. 

A hegyalja út a főváros egyik legforgalmasabb útja, így az átalakítás újabb dugókat eredményezett hétfő reggel. 

Szervezetlen átalakítások, lezárások Budapesten 

Budapesten egyszerre három beruházás építési munkálatai kezdődnek meg a nyáron: a Blaha Lujza téren, a pesti rakparton, valamint felújítás miatt lezárták a Lánchidat is. 

Mindeközben az átgondolatlan biciklisávokat is megtartották, az autósoktól viszont egyre több sávot vesznek el. 

Vagyis, egyre nehezebb lesz az autósok helyzete, az építkezések és a fővárosi önkormányzat korábbi sebesség- és forgalomkorlátozó intézkedései miatt szinte lehetetlen lesz autóval közlekedni Budapesten.

Az Origo közlése szerint Karácsony Gergely megválasztása óta módszeresen nehezíti a budapesti autósok közlekedését, már 2019-ben, megválasztása előtt kijelentette, hogy az autókat ki kell szorítani a városból. Az utóbbi hónapokban a dugók is egyre elviselhetetlenebbek, folyamatos a közlekedési káosz a fővárosban.

A teljes cikk IDE kattintva olvsható

Origo