2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Újabb sávokat vett el az autósoktól Karácsony Gergely, hatalmas káosz és dugó Budapesten

Újabb lezárások nehezítik a budapestiek közlekedését, a fővárosban ugyanis a Lánchíd felújítása miatt jelentősen megváltozott az egyik legforgalmasabb út, a Hegyalja út közlekedése, emiatt hatalmas káosz és dugó alakult ki már kora reggel. Karácsony Gergely úgy döntött, újabb sávokat vesz el az autósoktól, amiből busz- és biciklisáv lett. Budapesten egyre nehezebb közlekedni, mivel egyszerre három beruházás építési munkálatai kezdődnek meg a nyáron: a Blaha Lujza téren, a pesti rakparton, és a Lánchíd felújítása is.

  • Újabb sávokat vett el az autósoktól Karácsony Gergely, hatalmas káosz és dugó Budapesten

A Lánchíd felújítása miatt június 19-étől, szombattól változott ugyanis a Hegyalja út közlekedése. Többek között buszsáv - és természetesen biciklisáv - jött létre a Bah-csomópont és a Döbrentei tér között az Erzsébet híd irányában, valamint újrahangolták a Hegyalja úton működő közlekedési lámpákat, és átalakították a forgalmi sávokat a döbrentei térnél. 

A hegyalja út a főváros egyik legforgalmasabb útja, így az átalakítás újabb dugókat eredményezett hétfő reggel. 

Szervezetlen átalakítások, lezárások Budapesten 

Budapesten egyszerre három beruházás építési munkálatai kezdődnek meg a nyáron: a Blaha Lujza téren, a pesti rakparton, valamint felújítás miatt lezárták a Lánchidat is. 

Mindeközben az átgondolatlan biciklisávokat is megtartották, az autósoktól viszont egyre több sávot vesznek el. 

Vagyis, egyre nehezebb lesz az autósok helyzete, az építkezések és a fővárosi önkormányzat korábbi sebesség- és forgalomkorlátozó intézkedései miatt szinte lehetetlen lesz autóval közlekedni Budapesten.

Az Origo közlése szerint Karácsony Gergely megválasztása óta módszeresen nehezíti a budapesti autósok közlekedését, már 2019-ben, megválasztása előtt kijelentette, hogy az autókat ki kell szorítani a városból. Az utóbbi hónapokban a dugók is egyre elviselhetetlenebbek, folyamatos a közlekedési káosz a fővárosban.

A teljes cikk IDE kattintva olvsható

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!