2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Újabb részletek derültek ki a Budapesti Piarista Gimnázium fizikatanáráról

Nem az órán levetített 444-es film volt az első alkalom, amikor a Budapesti Piarista Gimnázium fizikatanára nyíltan politizált az órán.

  • Újabb részletek derültek ki a Budapesti Piarista Gimnázium fizikatanáráról

December elején számoltunk be róla, hogy a Budapesti Piarista Gimnázium fizikatanára a tanórán a diákoknak a 444 egyik közéleti, politikai filmjét vetítette be. Az üggyel kapcsolatban dühös szülők keresték meg a Mandinert. A lap információit pedig az oktatási intézmény vezetése is elismerte. Horváth Bálint Pál, az intézmény igazgatója a médiumnak elmondta, hogy az esetről november elején értesült a szülőktől, az üggyel kapcsolatban egyeztetett az intézmény fenntartójával is.

„Az adott filmrészlet megítélésem szerint nem illeszkedik a tantárgy tematikájához, és annak aktuálpolitikai tartalma miatt is szakmai hiba volt a levetítése. 

Az érintett kolléga a felelősségét elismerte, és szóbeli figyelmeztetést kapott. Aktuálpolitikai témájú filmek lejátszása nem gyakorlat az iskolánkban”

 – válaszolta a Mandinernek a gimnázium vezetője.

A Mandiner forrásai szerint ugyanez a fizikatanár korábban, egy másik tanórán arra is rákérdezett, hogy milyen a tanulók politikai preferenciája. A lapot megkereső szülők arról számoltak be, hogy a tanár afelől érdeklődött a diákoknál, hogy ki, kire szavaz(na). 

Forrásaink szerint a diákok túlnyomó többsége a Fidesszel szimpatizálónak vallotta magát

– írja a sajtóorgánum. A tanár ezek után dönthetett úgy, hogy egy későbbi tanórán levetíti a 444-es filmet diákjainak.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!