2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Újabb rendőri korrupció: kitálal a fekete sereg vezére

Magyar Róbert egy újabb rendőri korrupciós esetről beszélt a Hír TV Riasztás című műsorának. A fekete sereg vezére azt állítja: havonta félmillió forintot kért tőle egy rendőr, hogy ne razziázzanak az általa üzemeltetett szórakozóhelyen.

Kutyás őrök kísérték az interjúra a fekete sereg vezérét a szegedi Csillag börtönben. Magyar Róbert azt mondta: a rendőri korrupciós ügyben letartóztatott diszkókirály, V. László miatt kiáltották ki a rendőrök maffiavezérnek. „Nem vagyok a bűnszervezet vezetője, valakinek az érdekeltségét rontottam” – jelentette ki. Szerinte a korrupciós ügyben érintett rendőrök közül többen még szabadlábon vannak.

Magyar nem mond neveket

A Blikk szerint több vallomásban is felmerült Magyar Róbert neve a V. László nevével fémjelzett ügyben. A bulvárlap arról is beszámolt, hogy a mulatótulajdonos több klubját is eladta az utóbbi időben.

„Ez már nagyon régi ügy. Nem akarok neveket mondani” – fogalmazott Magyar, hozzátéve: magas beosztású rendőröknek is benne volt még a kezük, köztük olyanoknak is, akiket már nyugdíjba küldtek vagy elbocsátottak.

A fekete sereg vezére azt állítja, ő már évekkel ezelőtt jelezte a nyomozó ügyészségnek, hogy rendőrök kérnek tőle védelmi pénzt. Egy rendőr „megismerkedett velem, becserkészett, megbarátkoztunk, és utána rátért arra, hogy jó lenne, ha meg tudnánk egyezni, ha fizetnék neki, akkor nem lenne itt molesztálva a szórakozóhely” – fogalmazott Magyar. Mint mondta, egy hónapra félmillió forintot kért tőle a rendőr. Elmondása szerint ezt jelezte is az ügyészségnek, ki is hallgatták, aztán megszüntették a nyomozást.

V. László nem is ismeri a fekete sereg vezérét?

V. László ügyvédje tagadta, hogy a vállalkozó kapcsolatban állt volna Magyar Róberttel. „Nem ismeri, nem is találkozott Magyar Róberttel, semmi köze őhozzá, illetve az általa vezetett fekete sereghez” – mondta a Hír TV-nek Nagy Gábor, aki hétfőn indítványozta védence szabadlábra helyezését.

A rendőri korrupciós ügyekről nem Magyar Róbert beszélt először a Riasztásnak. Augusztusban a diósdi kettős gyilkosságban és olajügyekben elítélt Czibere Attila az interjúban H. Lajosra, a Nemzeti Nyomozó Iroda volt bűnszervezeti osztályvezetőjére vallott. Azt állította: 2005-ben többször is próbált beszélni a rendőrséggel, de az ügyet lesöpörték az asztalról.

A Magyar Róberttel készült interjút kedd este 19 óra 30 perctől láthatják a Riasztásban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!