2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a baloldal kampányfinanszírozásáról

Jóval több pénz érkezett a dollárbaloldalhoz, mint amiről eddig tudni lehetett - ez derült ki a nemzetbiztonsági bizottság által ma nyilvánosságra hozott részlet-jelentésből. Eszerint az eddig ismert 3 milliárdhoz képest majdnem 1 milliárd forinttal nagyobb összeg érkezett a kampányban dolgozó szervezetekhez. Ráadásul a baloldal finanszírozásával összefüggésben egy új, ismeretlen svájci alapítvány is lelepleződött.

  • Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a baloldal kampányfinanszírozásáról

Én láttam azt, hogy nagyon próbálnak valamit találni de nem találtak semmit - ezt mondta az ATV kedd esti adásában Márki Zay Péter. Állításával ellentétben azonban a titkosszolgálatok feltárták, hogy összesen nem három, hanem csaknem 4 milliárd forint érkezett a baloldal kampányában dolgozó szervezetekhez.

Az első jelentést a nemzetbiztonsági bizottság tavaly novemberben hozta nyilvánosságra. Ekkor a testület elnöke úgy fogalmazott, alapvetően zárt üléseken és titkosítva dolgoznak, az ellenzék kampányfinanszírozásával kapcsolatban viszont olyan aggályok merülhetnek fel, amelyet a teljes magyar nyilvánosságnak meg kell ismernie.

Az első jelentés tavaly november 17-én látott napvilágot, ez azt bizonyította, hogy nagyságrendileg 3 milliárd forintot kaphatott a baloldal az Egyesült Államokból. Az ügy kulcsfigurája Karácsony Gergely nemrég távozott főtanácsadója Korányi Dávid.

Ő alapította azt az Action for Democracy nevű amerikai szervezetet, amely súlyos milliárdokat utalt közvetlenül a 2022-es parlamenti választások előtt Magyarországra.

A kedvezményezettek között kiemelt helyen szerepelt a bukott kormányfőjelölt, Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma, az Ez a lenyeg.hu lejáró portált működtető Oraculum 2020 Kft., a Bajnai Gordonhoz köthető Datadat, valamint a gemius adatfeldolgozó és piackutató cég is.

A friss jelentésből azonban világossá válik, hogy még ennél is nagyobb összeg érkezett a máig ismeretlen végső támogatói körtől.

Kiderült, hogy a Korányi-féle Action for Democracyn kívül egy másik szervezet is támogatta az ezalenyeg.hu t működtető oraculum 2020 Kft-t.

A portál 877 millió forintot kapott egy ismeretlen svájci alapítvány kasszájából. Az EzaLényeg a kampányban masszív hirdetésekkel dolgozott az ország számos pontján azon, hogy lejárassa a kormánypártok jelöltjeit. Márki-Zay Péterrel ellentétben ők nem nyilatkoztak eddig arról, hogy tart-e még az külföldi pénz, és ma is frankokból valamint dollárokból működik-e a médiumuk.

Arról pedig egyelőre nincs információ, hogy honnan, kiktől szedhetett össze egy svájci alapítvány csaknem egymilliárd forintot a magyarországi kampányra.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Félmillió forint. Ennyiért lehetett bejutni, akár rosszul sikerült írásbeli vizsgával is, az ország egyik elit iskolájába - derítette ki a Metropol. A budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatójának vesztegetési ügye kiverte a biztosítékot ezen a héten nemcsak a közéletben, de a Sajtóklub stúdiójában is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!