2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Újabb lehetőséget kaptak a hátrányos helyzetűek + Videó + Képriport

800 facsemetét osztottak szét a csengeri kistérség három kistelepülésén. A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány olyan családokon segített, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 22 ezer forintot.

A csemetéket egy debreceni vállalkozó ajánlotta fel a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványnak, amely ezúttal a csengeri kistérség három településén próbált segíteni a rászorulóknak.

„Két darab cseresznye-, egy alma- és egy körtefát fogunk adni. Ezek rendezett udvarokra fognak kerülni, és én úgy gondolom, hogy ezt a fát ápolni fogják, és idővel a gyerekek erről fognak táplálkozni” – mondta a Hír TV-nek Czibere József, a tyukodi polgármesteri hivatal szociális koordinátora.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukodon a facsemetéket olyan hátrányos helyzetű családoknak osztották ki, ahol az egy főre eső jövedelem nem éri el a 22 ezer forintot. „Itt romák vagyunk szép számmal rászorultak, és örülünk, hogy gyümölcsfákat kaphatunk. Úgy érzem, hogy vannak rászorultak, és roma származású gyerekek, akiknek jól fog jönni ez a gyümölcs” – fogalmazott Lakatos Kálmán, a Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

Az alapítvány tavaly és idén összesen 28 ezer család között osztott szét több tízezer csirkét, kacsát, malacot és nyulat, valamint vetőmagokat. „A családok 81 százaléka fenntartható módon élt a lehetőséggel, tehát nemcsak hogy megtermelte a vetőmagot, hanem úgy gazdálkodott a 45 napos csibével, hogy megmaradt 15-20 tyúk, amit ha ráültetnek a tojásra, akkor megint lesz 60 napos csibéjük. Ezt már lehet folytatni, vagyis 13 ezer család remekül teljesített. Tehát nem igaz, hogy ha az ember kap egy lehetőséget, akkor nem él vele” – mondta Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az alapítvány kezdeményezésére a kistelepüléseken hamarosan létrejövő szociális szövetkezetek 5 millió forintra pályázhatnak majd. Ebből hátrányos helyzetű családoknak kell munkát adniuk.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Van különbség az Európai Néppárt és az európai szocialisták politikája között?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!