2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Újabb kritikákat kapott az antiszemita Bíró László

2020. október 18., vasárnap 17:19

Szürreális koalíciókötésnek nevezte a Mazsihisz elnöke a borsodi ellenzéki összefogást. Heisler András a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta: megfelelően elítélte a jobbikos Bíró László indulását. Róna Tamás rabbi szerint azonban ez nem történt meg, Heisler Andrásnak ugyanis fennhangon kellett volna tiltakoznia. Közben újabb zsidó szervezet ítélte el az antiszemita Bíró László támogatását.

Bíró László korábban tagadta, hogy antiszemita lenne, vagy egyszerűen csak hallgatott az ügyben.

Bíró László esetében is megjelent a Mazsihisznek a tiltakozása, az elítélése – mondta a Mazsihisz elnöke, hogy nem álltak ki megfelelően a Budapestet Judapestnek, a zsidó turistákat pedig tetűcsúszdásoknak nevező antiszemita Bíró Lászlóval szemben. Heisler András szerint a Mazsihisz ugyanakkor nem politikai, hanem egyházi szervezet, így nem minősíti az ellenzéki összefogást sem.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azután is személyesen kampányolt Bíró Lászlónak és a Jobbiknak, hogy Bíró lejudapestezte a fővárost.

A Mazsihiszből eltávolított Róna Tamás szerint Heisler András erőtlenül ítélte el Bíró indulását. A rabbitestület vezetője azt mondta, a Mazsihisz elnöke korábban a nyilvánosság erejét is kérte, hogy az antiszemita folyamatok álljanak meg, Bíró László esetében azonban ezt nem tette meg.

Bíró László indulását és támogatását Menachem Margolin, az Európai Zsidó Szövetség elnöke is elítélte korábban. Menachem Margolin szerint minden politikai vezetőnek el kellene ítélnie az antiszemita politikusokat. A Magyar Nemzet pedig egy zsidó lap, a Jewish Telegraphic Agency cikke alapján arról ír, hogy a Demokratikus Koalíció az antiszemita és rasszista múltja ellenére fogott össze a Jobbikkal. Az összefogást az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP is egységesen támogatta.

HírTV