2024. 06. 30. Vasárnap Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Újabb ingatlanmutyit sikerült megakadályozni a pécsi közgyűlés kormánypárti frakcióinak + videó

A legutóbbi közgyűlésen olyan városi telket akart a baloldali többség eladni, melyben az egyik DK-s képviselő is érintett. Amikor ezzel szembesült Péterffy polgármester, nem szavazta meg az előterjesztést.

  • Újabb ingatlanmutyit sikerült megakadályozni a pécsi közgyűlés kormánypárti frakcióinak + videó

A belváros közeli társasházban kulcsmásoló és fodrászat mellett egy vendéglátó egység van. Ennek tulajdonosa a Gyurcsány párti képviselő Auth István. Az épület olyan telken áll, melynek egy része önkormányzaté. Az előterjesztés szerint a tulajdonosok megvásárolnák a területet, mert nélküle csak korlátozottan forgalomképes. Auth ebben a választókerületben akart újrázni, de kikapott. A volt DK-s Bognár Szilvia, aki két éve már a Tiszta Kezek frakcióvezetője azt mondja, a bukott politikus az utolsó lehetőségét akarta kihasználni, hogy el tudja adni vendéglőjét.

Bognár Szilvia, frakcióvezető, Tiszta Kezek/Pécs/Közgyűlés: "Ahogy 2022-ben nagyon szomorú voltam, mert a nagy előválasztásnak az eredménye tulajdonképpen csak annyi tudott lenni, hogy hárommal több Varjú László ül a parlamentben, úgy a mostani 24-es önkormányzati választás miatt nagy öröm van a szívemben, hiszen a pécsi DK 5 fős DK frakció kettőre apadt. És hogy miért örülök ennek, Emiatt az ügy miatt is látjuk, hogy az egyik DK-s képviselő micsoda végkielégítéssel akart távozni egy ingatlan mutyi kapcsán."

Miután kiderült, hogy az ügylet mögött Auth István áll, Péterffy polgármester a FIDESZ frakció javaslatát elfogadva pártszövetségeseivel együtt nem támogatta az előterjesztést.

Barkóczi Csaba, önkormányzati képviselő, Fidesz/Pécsi közgyűlés: "A Június 9-i pécsi helyhatósági választás egyik nagy eredménye az, hogy a baloldali városvezetés már érzi, hogy új szelek jönnek októbertől, és már nem merték felvállalni azt a fajta gyanús körülmények között történő ingatlan csere szerződést, amely ennek a teleknek a kapcsán felvetődött a testületi ülés folyamán, és éppen ezért Péterffy Attila polgármester kihátrált e mögül az ügylet mögül."

Az októbertől felálló új kormánypárti többségű testület ki fogja vizsgálni, hogy az elmúlt 5 évben történtek-e hasonló gyanús ingatlan ügyek - tette hozzá Barkóczi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!