2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Három év szabadságvesztés is járhat a verekedő jobbikos Szabó Balázsnak

Ismét garázdasággal vádolják Szabó Balázst, Újpest jobbikos képviselőjét. A politikus plakátokat rongáló fiatalokra támadt, még 2018. áprilisában, az országgyűlési választások előtt a Budaörsi úton. Szabó Balázs saját telefonjával rögzítette az eseményeket. Bár garázdaság miatt még aznap meggyanúsították, csak most emeltek vádat ellene. Szabó Balázsnak nem ez az első ügye: 2016-ban sörösüveggel dobált és vert meg tunéziai turistákat, ezért első fokon két év felfüggesztett börtönt kapott.

  • Három év szabadságvesztés is járhat a verekedő jobbikos Szabó Balázsnak

A Budaörsi úton most élelmiszereket és autót hirdető plakátok vannak. 2018-ban a választások előtt itt politikai hirdetéseket lehetett látni, a Jobbik plakátjaival volt tele ez a rész. A párt hivatalos tájékoztatása szerint, mivel a fideszesek folyamatosan átfestették a jobbikos hirdetéseket, ezért elkezdték őrizni a plakátokat.

2018. április 5-én éjszaka is őrségben voltak a jobbikosok. Ezeket a felvételeket Szabó Balázs készítette telefonjával. A videón az látszik, hogy a politikus megindul az egyik graffitis felé, hátulról megtámadja majd összeverekszik az őt üldözőbe vevő másik rongálóval. Néhány perccel később a rendőrök már igazoltatták is őket.

A baloldali 444.hu az eset után a rendőrségi jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írta:

Szabó Balázs az egyik graffitist úgy hátba rúgta, hogy az felkenődött a félkészen összefestett plakátra, társát pedig megütötte.

Szabó Balázs ellen garázdaság miatt indult eljárás.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a büntetés akár 3 év börtön is lehet, ha a vád beigazolódik.

Szabó Balázs nem akart nyilatkozni, helyette az újpesti jobbik Facebook-oldalára ő is feltette a felvételt, ami szerinte azt bizonyítja, hogy ő nem vert meg senkit. 

Szabó Balázsnak nem ez az első ügye: 2008-ban pénzbírságra ítélték hivatalos személy elleni erőszak miatt, 2016-ban pedig sörösüveggel dobált meg tunéziai turistákat, majd társaival együtt megverték őket, miközben azt kiabálták, hogy „takarodjatok az országból”. Rasszista bűncselekmény miatt ezért első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. 

Szabó Balázs jelenleg is az újpesti önkormányzat képviselője: tagja a kerület közbiztonsági bizottságnak, és külügyi jószolgálati és sporttanácsnok is. A baloldali összefogás jelöltjeként indult a 2018-as országgyűlési választáson, ügyei ellenére korábban a momentumos Déri Tibor polgármester és a baloldali pártok is kiálltak mellette.

Déri Tibor ismét kerestük az ügy kapcsán, azonban adásunkig nem reagált.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!