2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Újabb feladatkört adott át Péterffy Attila a szocialistáknak

Tovább feszíti a húrt, Pécs balliberális polgármestere, az ellenzéki belviszály közepén ugyanis Péterffy Attila újabb feladatkört adott át szocialista alpolgármesterének. Két szövetségese a Momentum és a DK egy 12 pontból ultimátumot juttatott el a baranyai megyeszékhely első emberéhez, ezek teljesítésétől teszik függővé a további együttműködést. Azt kifogásolják Péterffy Attila túl nagy teret ad az MSZP-nek koalíciós partnerei rovására.

  • Újabb feladatkört adott át Péterffy Attila a szocialistáknak

Folytatódik a baloldali kiszorítósdi Pécsett. A választás óta eltelt 15 hónap alatt a baranyai megyeszékhelyen a 2010 előtti múltat idéző folyamatok indultak el az önkormányzati munkában.

Végül egy kinevezés robbantotta fel a szivárványkoalíciót: a polgármester egy bukott, gazdasági tevékenységtől eltiltott, priuszos szocialista politikust kívánt a város gazdasági életét felügyelő testület elnöki székébe ültetni. Ettől végül elállt, a közelmúltban mégis alpolgármesternek nevezte ki.

Ezt elégelte meg a helyi DK és a Momentum. Ezért egy 12 pontos ultimátumot adtak át a polgármesternek, amelyben azt követelték, hogy a baloldali városvezető teljesítse a kampányban tett ígéreteit, döntéseiről pedig tájékoztassa a nyilvánosságot.

Péterffy közben tovább feszítette a húrt. Ugyanis újabb feladatkört vett el a DK-s alpolgármesterétől és adott át a szocialistának, aki a döntéssel az önkormányzati érdekegyeztető fórum városházi delegáltja lett.

A politológus szerint azzal, hogy a vita nyilvánosságra került új szintre lépett a belső ellentét.

Horváth Csaba úgy látja Pécs jó példája annak, mi következik akkor, ha olyan pártok fognak össze, melyeknek alapvetően más az ideológiájuk.

A 12 pontról hetente tárgyalnak, de a határidő már január végén lejárt. A polgármester egy alkalommal arról számolt be: hatban megállapodtak, a többiről még egyeztetnek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!