2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 11:05

Belföld

Újabb emlékerdőt adtak át Gúthon

Újabb emlékerdőt adták át, ezúttal a dámvad állományáról világhírű Gúthon. Az egy hektáros területen őshonos fafajták csemetéit ültették el. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

  • Újabb emlékerdőt adtak át Gúthon

A gúthi erdő az Alföld legnagyobb összefüggő erdőtömbje. Itt él a világ egyik legjobb minőségű dámszarvas állománya, két világrekorder trófeával is büszkélkedhet az erdészet. A remények szerint néhány év múlva a most kialakított emlékerdőt is benépesítik majd a vadállatok. A korábban vadföldként használt, egy hektáros területre a terület fő fafaja, az őshonos kocsányos tölgy mellé ültettek fehér nyár, tatárjuhar és hárs csemetéket is.

A Nyírerdő Zrt. a gúthi emlékerdővel köszönti a 2021-es „ Egy a Természettel” Vadászati és természetvédelmi Kiállítást. A jövő évi rendezvény kiemelt ügyekért felelős igazgatója az átadón úgy fogalmazott: aki fát ültet, bízik a jövőben és hatékony lépéseket tesz a fenntartható jövő irányába. Az ország 22 erdészete ezért csatlakozott az akcióhoz, a gúthi emlékerdő volt a 18. a sorban.

Az emlékerdő mellett két nyírcsemetét is elültettek. Ez a fafajta szerepel a Nyírerdő Zrt. címerében is, egy dám aganccsal együtt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

Ha nem lesz változás Brüsszelben, akkor Európa belesodródik a háborúba. A háború vagy a béke a választás tétje június 9-én. Csak a béke a megoldás és a békére csak a Fidesz a garancia - jelentette ki a kormánypárt választási manifesztumára utalva Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!