2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Belföld

Újabb cégek kerültek a hídpénzbotrány ügyében a rendőrség látóterébe + videó

Karácsony Gergely nem volt hajlandó érdemben kommentálni a hídpénzbotrányt, szerinte Budai Gyula őrültségeket beszél, pedig már a rendőrség is elindította a nyomozást. A Magyar Nemzet felkereste az ügyben érintett Árgus Security Vagyonvédelmi Kft.-t is, ám az iroda üresen áll.

  • Újabb cégek kerültek a hídpénzbotrány ügyében a rendőrség látóterébe + videó

A hídpénzbotrányról eddig azt lehet tudni, hogy a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. közel másfél milliárd forintot utalt egy Vig Mór nevű ügyvéd cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek, majd ebből az összegből továbbutalhattak kilencszázmillió forintot Vig magán-, illetve ügyvédi letéti számlájára. Mellette pedig felbukkant egy másik ügyvéd neve is, Hegedüs Dánielé, aki ugyancsak hatalmas készpénzösszegeket vehetett fel az A-Híd Zrt. által a Sunstrike Hungary Kft. számlájára utalt pénzekből.

Most pedig egy Budai Gyulához eljuttatott levél alapján arra lehet következtetni, hogy Vig Mór az Árgus Security Vagyonvédelmi Kft. nevű biztonsági céghez járt elszámolni, és a készpénz pedig eljuthatott a Városházára.

Közben Budai Gyula feljelentése nyomán vesztegetés miatt nyomozást indított a rendőrség. Az A-Híd Zrt. és az Árgus-Security a mai napig nem állt elő semmiféle magyarázattal. Amikor pedig felkerestük a biztonsági céget, ott azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az iroda teljesen üres.

Miközben pedig Karácsony Gergely továbbra is megpróbálja elbagatellizálni a hídpénzbotrányt, az is kiderült, hogy az Árgus-Security tulajdonosa egy bizonyos Apáthy Zoltán, aki nem más, mint az A-Híd Zrt. vezetőjének a fia.

A Magyar Nemzet Karácsony Gergelyt is szerette volna megkérdezni az ügyben, a főpolgármester szerint azonban nincsen botrány, Budai Gyula pedig őrültségeket beszél. Karácsony ugyanakkor tagadta, hogy a Városházára került volna a hídpénzből. Arra a kérdésre pedig már nem volt hajlandó válaszolni, hogy szerinte hova tűnhetett másfél milliárd forint közpénz.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Videa

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Az ukrán Olekszandr Uszik lett a profi boksz abszolút nehézsúlyú világbajnoka, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnali címegyesítő mérkőzésen pontozással legyőzte a brit Tyson Furyt a szaúd-arábiai Rijádban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!