2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Újabb beruházási rekordot döntött a magyar gazdaság idén

Újabb beruházási rekordot döntött a magyar gazdaság ebben az évben, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az országgyűlés külügyi bizottságának meghallgatásán. Beszámolójában kitért az év legfontosabb diplomáciai eseményeire is, amelyekben - ahogy fogalmazott - helyes döntések születtek.

  • Újabb beruházási rekordot döntött a magyar gazdaság idén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer év végi beszámolóját hallgatta meg a parlament külügyi bizottsága. Egyebek mellett szó esett nemzetpolitikai ügyekről és a globális migrációt érintő kérdésekről is. Előbbi kérdésben a kárpátaljai magyarok védelmét hangsúlyozta a miniszter, utóbbit illetően pedig kiemelte: Magyarország, a migrációt támogató politika minden formáját elutasítja.

Én azt gondolom, hogy bebizonyosodott, hogy a helyen döntést hoztunk akkor, amikor minden erőnkkel szembe mentünk a globális migrációs csomagjával az ENSZ-nek. Mára bebizonyosodott, hogy ez egy szélsőségesen elfogult dokumentum, ami nem a migrációs hullám megállítását, hanem egy újabb migrációs hullám beindítását fogja okozni– mondta a miniszter. Szijjártó Péter elismerően beszélt az új külföldi nagy beruházások létrejöttéről, különös tekintettel az autóiparra.

Magyarország lesz, Németország mellett az egyetlen olyan ország, ahol mindhárom nagy, német prémium márka gyártási tevékenységgel fog részt venni. És bár mindenki a BMW-ről beszél, azt azért ne felejtsük el, hogy az Audi is elkezdte az elektromos motorok sorozatgyártását, a Daimler második gyárát építi Magyarországon a Peugeot-val pedig meg tudtunk állapodni, hogy az újonnan hozzájuk került szentgotthárdi gyárat nemcsak fenntartják, hanem fejlesztik is– ismertette az eredményeket Szijjártó Péter. 

Az éves beszámolóból kiderült: az idei évben minden idők legmagasabb exportadatát mutatja a gazdaság, ami a miniszter szerint egyebek mellett az igazolja: helyes döntés volt a külügyi és külgazdasági területek szervezeti összevonása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kövér László: Az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé

Kövér László: Az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé

A Trianonból kivezető magyar út és Európa saját Trianonját elkerülő útja ugyanazzal a lépéssel kezdődik, ezt a nemzeti identitáshoz való jog emberi jogként való elismerése, valamint az államok általi kölcsönös és érdemi szavatolása jelenti - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken Várpalotán, a Trianon Múzeum újranyitási ünnepségén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!