2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Újabb beruházási rekordot döntött a magyar gazdaság idén

Újabb beruházási rekordot döntött a magyar gazdaság ebben az évben, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az országgyűlés külügyi bizottságának meghallgatásán. Beszámolójában kitért az év legfontosabb diplomáciai eseményeire is, amelyekben - ahogy fogalmazott - helyes döntések születtek.

  • Újabb beruházási rekordot döntött a magyar gazdaság idén

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer év végi beszámolóját hallgatta meg a parlament külügyi bizottsága. Egyebek mellett szó esett nemzetpolitikai ügyekről és a globális migrációt érintő kérdésekről is. Előbbi kérdésben a kárpátaljai magyarok védelmét hangsúlyozta a miniszter, utóbbit illetően pedig kiemelte: Magyarország, a migrációt támogató politika minden formáját elutasítja.

Én azt gondolom, hogy bebizonyosodott, hogy a helyen döntést hoztunk akkor, amikor minden erőnkkel szembe mentünk a globális migrációs csomagjával az ENSZ-nek. Mára bebizonyosodott, hogy ez egy szélsőségesen elfogult dokumentum, ami nem a migrációs hullám megállítását, hanem egy újabb migrációs hullám beindítását fogja okozni– mondta a miniszter. Szijjártó Péter elismerően beszélt az új külföldi nagy beruházások létrejöttéről, különös tekintettel az autóiparra.

Magyarország lesz, Németország mellett az egyetlen olyan ország, ahol mindhárom nagy, német prémium márka gyártási tevékenységgel fog részt venni. És bár mindenki a BMW-ről beszél, azt azért ne felejtsük el, hogy az Audi is elkezdte az elektromos motorok sorozatgyártását, a Daimler második gyárát építi Magyarországon a Peugeot-val pedig meg tudtunk állapodni, hogy az újonnan hozzájuk került szentgotthárdi gyárat nemcsak fenntartják, hanem fejlesztik is– ismertette az eredményeket Szijjártó Péter. 

Az éves beszámolóból kiderült: az idei évben minden idők legmagasabb exportadatát mutatja a gazdaság, ami a miniszter szerint egyebek mellett az igazolja: helyes döntés volt a külügyi és külgazdasági területek szervezeti összevonása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!