2024. 10. 05. Szombat Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Új választás kiírására nincs lehetőség + videó

Az Alkotmánybíróság elnökét és Vitézy Dávidot is kritizálta Karácsony Gergely a taláros testület döntése után. Szerinte az Ab vezetője csak a belé vetett bizalmat hálálta meg, amikor megsemmisítette a Kúria döntését. A HírTV által megkérdezett alkotmányjogász szerint új választás kiírására már nincs lehetőség.

  • Új választás kiírására nincs lehetőség + videó

Új választás kiírását követelte Karácsony Gergely azt követően, hogy a főpolgármesteri választáson mindössze néhány tucat szavazatnak köszönhetően győzött.

Azt követően azonban, hogy a Választási Bizottság őt hirdette ki győztesnek már nem akart újra versenybe szállni. Sőt amikor a Bizottság döntését a Kúria is helyben hagyta egyenesen úgy fogalmazott: elfogadja a független magyar bíróság döntését."

Pénteken azonban kiderült, hogy az Alkotmánybíróság határozatában megsemmisítette a Kúria döntését.

Vitézy Dávid nem tud belenyugodni a vereségébe - reagált karácsony Gergely a döntésre. A főpolgármester nem csak riválisát, hanem az Alkotmánybíróság elnökét is hevesen támadta, azt állítva az új alkotmánybírósági elnök lelkesen meghálálta a belé vetett bizalmat.

Az Alkotmánybíróság döntése ellenére, biztosan nem ismétlik meg a szavazást - erről már a Századvég Alapítvány tudományos igazgatója beszélt.

A választási törvény alapján a határozatban az ismételt szavazást a szavazás napját követő 30 napon belüli időpontra tűzi ki az érintett választási bizottság.

Ifj. Lomnici Zoltán rámutatott: ennek határideje július 7-én vasárnap lenne. A szakértő szerint, jelen esetben csak a szavazatok teljes vagy részleges újraszámolása lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Emlékezés a vörösiszap-kataszrófa áldozataira

Emlékezés a vörösiszap-kataszrófa áldozataira

Példaértékűnek nevezte a vörösiszap-katasztrófát követő összefogást és az érintett települések újjáépítését a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Kolontáron, az ipari katasztrófa bekövetkeztének 14. évfordulóján tartott megemlékezésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!