2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Új uszoda épül Velencén

Letették a városi uszoda alapkövét Velencén. A FINA-kompatibilis létesítmény nem csak a járásban élőknek biztosít úszási lehetőséget, hanem országos és nemzetközi versenyek helyszíne is lehet, és a Testnevelési Egyetem is szeretné majd használni.

  • Új uszoda épül Velencén

Már zajlanak a munkák Velencén, a sportuszoda az önkormányzat tulajdonában lévő területen épül meg. A több mint 5 milliárd forintos beruházás teljes egészében TAO-támogatásból valósul meg.

„A kormány olyan uszodaépítési programot hajt végre, aminek a végeredményeképpen minden járásban lesz uszoda. Rendkívül lényeges az úszás, kezdem azzal, amivel egy orvosnak kezdenie kell, az egészség megőrzése szempontjából, a test felépítése szempontjából”

- fogalmazott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az uszodába nem csak a Velencei-tó mellett élő harmincezer embert, hanem a település 40 kilométeres vonzáskörzetében élőket is várják.

„Négy medencénk lesz, lesz egy 50 méteres medence, ugye FINA kompatibilis lesz az uszoda, tehát országos vagy világrendezvények megrendezésére is alkalmas, 506 férőhelyes nézőtér lesz, lesz egy kültéri medence, két tanmedence, és ahogy mondtam, ez az 50 méteres nagy medence, nem csak úszó, hanem vízilabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz a helyszín”

- mondta Velence polgármestere. Koszti András.

Az uszoda a tervek szerint 2020 június 30-ra készül el, és a látogatók várhatóan szeptembertől vehetik igénybe.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!