2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Új strand, tanuszoda és fedettuszoda épül Zalaegerszegen

Három éve vártak a zalaegerszegiek ezekre a hangokra. Hosszas előkészítő munkát követően néhány hete megkezdte a kivitelező az 1956-ban épült kültéri medence bontását. 9,5 milliárd forintból épül a helyére új strandmedence, a szomszédságában lévő létesítmény elbontását követően pedig tanuszoda és nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas 10 pályás úszómedence.

  • Új strand, tanuszoda és fedettuszoda épül Zalaegerszegen

2014-ben az új városvezetésnek az egyik legfontosabb ígérete volt, és egyben a város közvéleménye által legjobban várt fejlesztés volt, hogy végre az uszoda és a strand tekintetében elinduljanak a fejlesztések. Most értünk el odaáig, hogy ez a 9,5 milliárdos, a város történetében egyébként nagyon jelentősnek minősíthető beruházás el tud indulni– mondta Balaicz Zoltán a város polgármestere. A Kormány fontos célkitűzése, hogy minden gyermek megtanuljon úszni. Ezért a zalaegerszegi beruházás teljes egészében állami forrásból valósul meg.

Fő célunk, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni. El is fogjuk kezdeni hamarosan az általános iskolák első és második osztályában, hogy megvalósíthassuk ezt a tervet. Ehhez viszont tanuszodákra és uszodákra van szükség– nyilatkozta a területért felelős államtitkár Szabó Tünde. A várhatóan 2021-re elkészülő zalaegerszegi tanuszodát a 11 ezer zalaegerszegi gyermek és fiatal mellett a környező települések iskolásai is használni fogják.

Tizenegyezer óvodás, iskolás, középiskolás jár itt Zalaegerszegen, emellett a szomszéd iskolák. Úgy látom, hogy óriási igény van, mert ez egy régióközpont, és a régióközpontnak oldaná meg az úszáslehetőségét– mondta a térség országgyűlési képviselője, Vígh Zoltán. 

A beruházás ütemtervének kialakításakor külön figyelmet fordítottak arra, hogy az úszok egy napra se maradjanak medence nélkül. Így először elkészül a strandmedence, azt lefedik, és csak ezt követően kezdődik meg a jelenlegi uszoda bontása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!