2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Új rabkórház Berettyóújfalun

Hír TV

2019. május 22., szerda 17:09

9 milliárd forintból épül meg a Büntetés-Végrehajtás új egészségügyi központja Berettyóújfaluban. A 200 ágyas, országos hatáskörű intézményben 200 új munkahely is létesül.

Berettyóújfalu határában épül fel a büntetés-végrehajtás új, korszerű létesítménye, amelybe az ország minden pontjáról érkeznek majd gyógyulni a fogvatartottak.

Az alapkő letétel után kezdődik meg a több mint 8 ezer négyzetméter alapterületű, 200 ágyas központ építése. A munkálatokban olyan fogvatartottak is részt vesznek majd, akik szakképesítésüket hazai börtönökben szerezték meg.

Az egészségügyi központban lesznek önálló szakrendelők, de például a műtéteket a Gróf Tisza István Kórházban végzik. Éppen ezért jelentős eszközfejlesztés lesz a berettyóújfalui kórházban.

A több mint 9 milliárd forintból elkészülő egészségügyi központban 200 új munkahely is lesz. A létesítményt úgy alakítják ki, hogy az se a civil betegellátást, se a térségben élőket ne zavarja, mert ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, mondta az ünnepségen a Belügyminisztérium államtitkára.

A büntetés-végrehajtás berettyóújfalui egészségügyi központja a tervek szerint jövő év végétől fogadja a beteg fogvatartottakat.

Hír TV