2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Új piac Tiszafüreden

Vásárcsarnokot avattak a Tisza- tó fővárosában. A tiszafüredi új piac kétszázmillió forintból készült el és tavasztól fogadja az árusokat, vásárlókat.

  • Új piac Tiszafüreden

Ez még nem az igazi piaci zsivaj. Az új vásárcsarnok megnyitására készülnek a tiszafürediek.

Az áru és a pénz itt, helyben tud gazdát cserélni, ezáltal olyan erő tud maradni a településen, ami a helyi gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen. Elengedhetetlen, hogy a gazdák megerősödjenek, elengedhetetlen, hogy a gazdák helyben költsék el a megkeresett forintjaikat

- mondta a Fidesz-KDNP Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke, Hubai Imre.

Tiszafüred 1984-ben nyerte el a városi rangot, máig használatos vásárcsarnoka egyidős a várossal. Az árusok és a vásárlók már ismerik egymást.

Sokszor árulok virágot és azt kint árultuk ezelőtt is, a kinti részen, nem bent a csarnokban. Úgyhogy bízunk benne, hogy most is lesz kint és akkor ott tudunk árulni. Csak nyáron, mert nyári virágot termelek

- fogalmazott Bodó Lászlóné.

A hatszáz négyzetméteres új vásárcsarnok közel kettőszázmillió forintból készült el, a kivitelező egy helyi cég volt.

Tiszafüred már nem felzárkózik, hanem Tiszafüred már iramot, temet és példát mutat azoknak a településeknek, amelyek szeretnének fejlődni, amelyek szeretnének újat, szebbet és többet adni a lakosságnak

- jelentette ki F. Kovács Sándor, a Fidesz-KDNP országgyűlési elnöke.  

A Tisza- tó fővárosa a Területi Operatív Program pályázatán nyerte azt az összeget, amelyből megépítették az új piacot.

Összesen két és félmilliárd forintot nyert Tiszafüred a TOP-pályázatok keretében, ebből 1,3 milliárd forint értékű az a négy pályázat, amelynek keretében újjáépítjük a belvárost és ennek egyik eleme az új piaccsarnok

- mondta Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre. 

A régi piac még márciusig működik, akkor költözhetnek az árusok az új vásárcsarnokba. Ezen a terület addigra térkő burkolatot kap, hogy a szabadtéri árusok számára is legyen hely.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!