2023. 03. 22. Szerda Beáta, Izolda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Új pályázatokat írtak ki tanulmányi versenyekre és ösztöndíjakra

Több mint négyszázmillió forint támogatást nyerhetnek el tehetséges fiatalok az Emmi megbízásából a napokban közzétett pályázatokon. Egyes juttatások már nyolcéves kortól elérhetők, és külhoni magyar diákok, hallgatók is jelentkezhetnek.

  • Új pályázatokat írtak ki tanulmányi versenyekre és ösztöndíjakra

Nagy összegű pályázati támogatásokat nyerhetnek el a köznevelésben és a felsőoktatásban tanuló fiatalok az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából közzétett legfrissebb felhívásoknak köszönhetően. A „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” 350 millió forint keretösszeggel járul hozzá a hazai és határon túli magyar tanulók fejlesztéséhez, és a juttatás egészen fiatal kortól megpályázható. A 8 és 12 év közötti általános iskolások fejenként 100 és 300 ezer forint anyagi segítséget kaphatnak egyéni fejlesztésre, 12 év felett pedig akár egymillió forintos ösztöndíj is elnyerhető. A 18 és 35 év közötti hallgatók és oktatók olyan kutatómunkára is igényelhetnek támogatást, amelynek eredménye valamilyen kiemelkedő tudományos cikk, könyv, oktatási segédanyag, netán műszaki, művészi alkotás, de akár tudományos vagy művészeti fesztiválon, kiállításon való bemutatkozásra is igényelhető az ösztöndíj.

Nyolcvanmillió forint értékben támogatja az Emmi a diákok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, diákolimpiákon való részvételét is. A jelentkezők fejenként félmilliótól ötmillió forintig terjedő juttatásra számíthatnak, és nem csak a versenyzéshez igényelhetnek pénzt, hanem a csapatok felkészülését szolgáló szakkörök, előadások, felkészítő táborok lebonyolítására is. A pályázatok benyújtásának határideje július 31.

Már jelentkezhetnek a Hunyadi János-ösztöndíjra azok a magukat magyarnak valló, de határon túl élő fiatalok is, akik valamelyik anyaországi egyetemre vagy főiskolára iratkoznak be. A külhoni fiatalok teljes képzésben havi 30, részképzésben 80 ezer forint rendszeres juttatást kapnak.

Érdemes megemlíteni a Tempus Közalapítvány Irány Közép-Európa! című felhívását is, amely Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovákia felsőoktatási intézményeiben kínál tanulási lehetőséget a 2019/20-as tanév őszi félévére. Az ösztöndíjat ebben az esetben a fogadó országtól kapják a hallgatók, így ennek mértéke államonként eltérő lehet. A külföldön töltött szemeszterek lehetősége a hallgatók mellett az egyetemi, főiskolai oktatók számára is elérhető.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!