2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Új orvosi rendelő Vecsésen

A kormány 58,6 milliárd forintot biztosított 32 közép-magyarországi szakrendelő fejlesztésére, az önkormányzatok tízszázalékos hozzájárulása mellett – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa. Cserháti Péter ismertette: az Egészséges Budapest Program a főváros és Pest megye kórházainak és szakrendelőinek a fejlesztését is jelenti. Hozzátette, hogy csak a helyi szakorvosi ellátás tudja nagymértékben tehermentesíteni a nagyobb kórházakat.

  • Új orvosi rendelő Vecsésen

„Általában amikor jövök akkor egy olyan 10-15 perc múlva be tudok menni, be tudok jutni” – a háziorvosnál általában gyorsan végez, de a szakrendelésen már várnia kell – mondta Székhelyi Sándorné, vecsési lakos. Az ellátás színvonala azonban évről-évre javul, állítja a rendelőintézet vezetője. A vecsési egészségügyi szolgálat most 239 millió forintot költhet további fejlesztésekre.

„Elhasználódtak 2018-ra a részben 2002-ben, részben 2006-ban beszerzett orvosi műszerek. Szakmai eszközök nagy része amortizálódott, elavult. Nagy örömmel fogadtuk az egészséges Budapest programot amivel ezeket le tudtuk cserélni egy 1-2 új vizsgálati módszert is el tudtunk indítani” – mondja Szarvas Tibor igazgató főorvos, a Vecsési Egészségügyi Szolgálattól.

Az uniós forrásokból eddig kevés jutott a közép magyarországi régióra. Egyebek mellett ezen változtatna az Egészséges Budapest Program.

„Mindannyian tudjuk, hogy a szakrendelők, milyen mértékben tudják tehermentesíteni a nagy kórházak osztályait, mert ha itt definitív ellátás történik, akkor nem kerül a beteg a sürgősségire, nem történik ott olyan tumultus, amiről sajnos a fejlődés nélküli állapotban sokszor látunk példákat” – mondja Cserháti Péter miniszteri biztos.

Amíg a járóbeteg-ellátás 42 százaléka Pest megyében folyik, a forrásoknak csak 9 százaléka érkezik a régióba.

„Emellett a szakrendelő mellett, kb 1 km-re innen egy új alapellátási központ is épül itt Vecsésen, ennek az intézménynek már jó ideje ráfért a fejlesztés, köszönjük a kormányzatnak, hogy a vecsési szakrendelő is pályázhatott” – nyilatkozta Szűcs Lajos a Fidesz–KDNP helyi országgyűlési képviselője

2019-ig, Vecsés mellett több tucat másik település is kap pénzt egészségügyi fejlesztésekre a főváros vonzáskörzetében.

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!