2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Csörte - A nap vitája 13:05

Belföld

Új orvosi rendelő Vecsésen

A kormány 58,6 milliárd forintot biztosított 32 közép-magyarországi szakrendelő fejlesztésére, az önkormányzatok tízszázalékos hozzájárulása mellett – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa. Cserháti Péter ismertette: az Egészséges Budapest Program a főváros és Pest megye kórházainak és szakrendelőinek a fejlesztését is jelenti. Hozzátette, hogy csak a helyi szakorvosi ellátás tudja nagymértékben tehermentesíteni a nagyobb kórházakat.

„Általában amikor jövök akkor egy olyan 10-15 perc múlva be tudok menni, be tudok jutni” – a háziorvosnál általában gyorsan végez, de a szakrendelésen már várnia kell – mondta Székhelyi Sándorné, vecsési lakos. Az ellátás színvonala azonban évről-évre javul, állítja a rendelőintézet vezetője. A vecsési egészségügyi szolgálat most 239 millió forintot költhet további fejlesztésekre.

„Elhasználódtak 2018-ra a részben 2002-ben, részben 2006-ban beszerzett orvosi műszerek. Szakmai eszközök nagy része amortizálódott, elavult. Nagy örömmel fogadtuk az egészséges Budapest programot amivel ezeket le tudtuk cserélni egy 1-2 új vizsgálati módszert is el tudtunk indítani” – mondja Szarvas Tibor igazgató főorvos, a Vecsési Egészségügyi Szolgálattól.

Az uniós forrásokból eddig kevés jutott a közép magyarországi régióra. Egyebek mellett ezen változtatna az Egészséges Budapest Program.

„Mindannyian tudjuk, hogy a szakrendelők, milyen mértékben tudják tehermentesíteni a nagy kórházak osztályait, mert ha itt definitív ellátás történik, akkor nem kerül a beteg a sürgősségire, nem történik ott olyan tumultus, amiről sajnos a fejlődés nélküli állapotban sokszor látunk példákat” – mondja Cserháti Péter miniszteri biztos.

Amíg a járóbeteg-ellátás 42 százaléka Pest megyében folyik, a forrásoknak csak 9 százaléka érkezik a régióba.

„Emellett a szakrendelő mellett, kb 1 km-re innen egy új alapellátási központ is épül itt Vecsésen, ennek az intézménynek már jó ideje ráfért a fejlesztés, köszönjük a kormányzatnak, hogy a vecsési szakrendelő is pályázhatott” – nyilatkozta Szűcs Lajos a Fidesz–KDNP helyi országgyűlési képviselője

2019-ig, Vecsés mellett több tucat másik település is kap pénzt egészségügyi fejlesztésekre a főváros vonzáskörzetében.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Mélyszegénységben élőknek fizethettek Ózdon a jobbikos szavazatokért

Farkas Péter Barnabást, az előválasztás Jobbikos jelöltjét többen együtt látták az ózdi szavazás koordinátorával. 2021. szeptember 28.

Ukrajna fenyegetőzik, bekérette a miniszter az ukrán nagykövetet

A külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet, mert Kijev megakadályozná Magyarország biztonságos gázellátását. 2021. szeptember 28.

Fekete-Győr: Hol vannak a fiatalok?

Nem alakított ki kellő párbeszédet a fiatalokkal az ellenzék- így reagált Illés Boglárka Feket-Győr András bejegyzésére. 2021. szeptember 28.

Legfrisebb híreink

Postán adta fel a droggal átitatott levelet

A Debreceni Járásbíróság 2021. szeptember 28-án, előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki új pszichoaktív anyaggal átitatott füzetlapot akart a büntetésvégrehajtási-intézetben tartózkodó rokonának eljuttatni.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!