2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Új művelődési központot adtak át Komlón

Komlón átadták a Kaptár nevű művelődési központot. A város civil szervezeteinek helyet adó közösségi tér 635 millió forintba került. A több mint 1200 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületben kamaraszínház, kiállító- és próbatermek kaptak helyet.

  • Új művelődési központot adtak át Komlón

1977-ben az akkor még bányászatáról ismert Komlón felépült a közösségek háza. 1982-ben átadták a színház és hangverseny termet, és hosszú kihagyás után 2023-ban elkészült a tömb még hiányzó, harmadik eleme, a Kaptár névre keresztelt Művelődési Központ.

A város önkormányzata 2020-ban 3 és fél milliárdos kormányzati támogatást nyert négy nagy beruházásra. Ebből az egyik a most átadott kaptár, amely bruttó 635 millió forintba került.

A kormány jól érti, hogy az értékteremtő közösségeknek a maguk helyén a maguk céljait kell követni. Ezért partnerének tekinti a civil kezdeményezéseket és a maga lehetőségei szerint támogatja őket, a működésükhöz szükséges lehetőségek kiszélesítésével – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince, a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az átadón. 

A szaktárca a héten írta ki a civil közösségi alap elnevezésű, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot, amelyre október elejéig lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!