2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Új kihívót kaphat Baranyi Krisztina a baloldaltól + videó

Kihívója lehet Baranyi Krisztinának. Elindulhat ellene a Momentum kegyvesztett politikusa. Jancsó Andrea azt mondta: ennek lehetőségét most vitatják meg. A Ferencvárosi polgármester szövetségesének a Párbeszédnek a politikusa pedig arról beszélt: a pártközpontokból utasítják őket a Baranyi szerint helyes szavazásra.

  • Új kihívót kaphat Baranyi Krisztina a baloldaltól + videó

Évek óta játszott, teljesen méltatlan és szinten aluli kutyakomédia ez, amelynek most a választások előtt egyetlen célja van: hűségesküt tenni Baranyi Krisztinának és a fejemet tálcán átnyújtani neki – így kommentálta távozását a Momentumból Jancsó Andrea. A ferencvárosi politikus menesztését előzte meg kilépésével.

A liberális párt azért akarta elküldeni egykori polgármester-jelöltjét, mert az szerintük nem segítette elő az összefogást a városrészben. Jancsó Andrea az ATV-ben azonban belengette, hogy könnyen kihívója lehet Baranyi Krisztinának.

Riporter: Akkor az elképzelhető, hogy elindul ellene?

Jancsó: Lehetséges, hát ezt át kell gondolni.

A Párbeszéd-Zöldek ferencvárosi képviselője a HírTV-nek elmondta: Baranyi Krisztina sokszor lobbizott a pártközpontokban, hogy a felsőbb vezetés utasítsa a kerületében lévő politikusokat arra, hogy számára kedvezően szavazzanak.

A momentumos képviselők egy bizottsági ülés és egy testületi ülés között vagy két testületi ülés között homlokegyenest ellentétes módon szavaztak, és erre minden esetben az volt az indoklás, hogy leszóltak felülről – hangsúlyozta Árva Péter, a Párbeszéd-Zöldek ferencvárosi képviselője

A képviselő kiemelte: a polgármester asszony hatalmi érdekeit kényszeríti rá az önkormányzati képviselőkre. Ennek lett áldozata a Momentum kilépő politikusa is.

"A legérdekesebb Baranyi Krisztina állítólagos támogatóiban - a Párbeszédről meg a Momentumról van szó -, hogy egyfolytában ezek a politikai erők fogalmaznak meg éles kritikát polgármester asszonnyal szemben – erről pedig már Torzsa Sándor, a DK-MSZP szövetség politikusa beszélt a HírTV-nek.

Egyelőre ők sem támogatják Baranyi újrázását, inkább aláírásgyűjtésbe kezdtek, amiben kikérik a választók véleményét az összefogásról.

A Fidesz szerint Baranyi Krisztina becsapta a szövetségeseit, ezért hátráltak ki mögüle.

Most már nincs is együtt indulás egyébként. Tehát ugye nem támogatja minden baloldali párt Baranyi Krisztina indulását mint polgármester – mondta Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz önkormányzati képviselője majd hozzátette: a baloldal széthúzása bizonytalanságot teremt a szavazók körében, ezért a jobboldal feladata, hogy megmutassa ők egységesek, erősek és vannak elképzeléseik a kerület fejlesztésével kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!