2022. 01. 28. Péntek Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Új E.ON töltőpontok Szolnokon

Tovább zöldül Szolnok. Mától nyolc új töltőponton lehet elektromos autókat tölteni a városban az E.ON és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően.

Az EON nyolc új töltőállomást helyezett üzembe Szolnokon, többek között a futballstadion, valamint bevásárlóközpontok mellett és forgalmas közterületeken.

"Amikor 2017-ben elkezdtük, akkor egy darab elektromos autó volt Szolnok városában. Igaz, hogy ez egy Tesla autó volt, mindenki nézte, meglepődött, hogy van ilyen. Azóta nem tudom pontosan mennyi, nagyon sok elektromos autó van a városban és a városháza flottája is egy tizenkét darabos elektromos autó- mennyiséget tud."

- mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Tavaly Magyarországon kétszer annyi elektromos autót helyeztek forgalomba, mint Csehországban. Egy friss kutatás szerint az új személygépkocsit vásárolók egy harmada

elsősorban elektromos autót keres. Ezeket a kocsikat főként közterületi töltőállomáson lehet ellátni energiával.

"A másik az otthontöltés. És az otthontöltést például ugyanúgy egy élményként lehet megélni, amikor össze van kötve egy okosotthonnal, össze van kötve egy szolárrendszerrel, egy napelemmel. Amely például száz százalék fenntartható energiával tölti föl az autót. Tehát az EON azon dolgozik, hogy ez a töltés az e-mobilitásban, a mi részünkről az egy igazi márkává váljon."

- jegyezte meg Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

A szolnoki közgyűlése a napokban döntött arról, hogy a város szélén négy és fél megawatt teljesítményű naperőműparkot építenek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tombol a járvány

Itthon ma is meghaladta a 17 ezret a regisztrált covid fertőzöttek száma.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya

Szombaton ünnepli 152. születésnapját a Városligeti Műjégpálya. Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatta a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) az MTI-t.

Műsorok

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kapcsolódó tartalmak

Városháza-gate: vallott az 1-es számú tanú

Úgy tűnik egyértelműen kijelenthető, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolton keresztül gyakorlatilag minden követ megmozgatott, hogy vevőt találjon Budapest egyik legértékesebb ingatlanára.

Orbán Viktor: Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni

Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet - erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!