2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Új E.ON töltőpontok Szolnokon

Tovább zöldül Szolnok. Mától nyolc új töltőponton lehet elektromos autókat tölteni a városban az E.ON és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően.

  • Új E.ON töltőpontok Szolnokon

Az EON nyolc új töltőállomást helyezett üzembe Szolnokon, többek között a futballstadion, valamint bevásárlóközpontok mellett és forgalmas közterületeken.

"Amikor 2017-ben elkezdtük, akkor egy darab elektromos autó volt Szolnok városában. Igaz, hogy ez egy Tesla autó volt, mindenki nézte, meglepődött, hogy van ilyen. Azóta nem tudom pontosan mennyi, nagyon sok elektromos autó van a városban és a városháza flottája is egy tizenkét darabos elektromos autó- mennyiséget tud."

- mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Tavaly Magyarországon kétszer annyi elektromos autót helyeztek forgalomba, mint Csehországban. Egy friss kutatás szerint az új személygépkocsit vásárolók egy harmada

elsősorban elektromos autót keres. Ezeket a kocsikat főként közterületi töltőállomáson lehet ellátni energiával.

"A másik az otthontöltés. És az otthontöltést például ugyanúgy egy élményként lehet megélni, amikor össze van kötve egy okosotthonnal, össze van kötve egy szolárrendszerrel, egy napelemmel. Amely például száz százalék fenntartható energiával tölti föl az autót. Tehát az EON azon dolgozik, hogy ez a töltés az e-mobilitásban, a mi részünkről az egy igazi márkává váljon."

- jegyezte meg Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

A szolnoki közgyűlése a napokban döntött arról, hogy a város szélén négy és fél megawatt teljesítményű naperőműparkot építenek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!