2020. április 7.,
kedd, Herman napja

Új E.ON töltőpontok Szolnokon

Hír TV

2019. október 8., kedd 17:51

Tovább zöldül Szolnok. Mától nyolc új töltőponton lehet elektromos autókat tölteni a városban az E.ON és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően.

Az EON nyolc új töltőállomást helyezett üzembe Szolnokon, többek között a futballstadion, valamint bevásárlóközpontok mellett és forgalmas közterületeken.

"Amikor 2017-ben elkezdtük, akkor egy darab elektromos autó volt Szolnok városában. Igaz, hogy ez egy Tesla autó volt, mindenki nézte, meglepődött, hogy van ilyen. Azóta nem tudom pontosan mennyi, nagyon sok elektromos autó van a városban és a városháza flottája is egy tizenkét darabos elektromos autó- mennyiséget tud."

- mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Tavaly Magyarországon kétszer annyi elektromos autót helyeztek forgalomba, mint Csehországban. Egy friss kutatás szerint az új személygépkocsit vásárolók egy harmada

elsősorban elektromos autót keres. Ezeket a kocsikat főként közterületi töltőállomáson lehet ellátni energiával.

"A másik az otthontöltés. És az otthontöltést például ugyanúgy egy élményként lehet megélni, amikor össze van kötve egy okosotthonnal, össze van kötve egy szolárrendszerrel, egy napelemmel. Amely például száz százalék fenntartható energiával tölti föl az autót. Tehát az EON azon dolgozik, hogy ez a töltés az e-mobilitásban, a mi részünkről az egy igazi márkává váljon."

- jegyezte meg Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja.

A szolnoki közgyűlése a napokban döntött arról, hogy a város szélén négy és fél megawatt teljesítményű naperőműparkot építenek.

Hír TV