2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Új elnököt választott a Momentum Mozgalom, de továbbra is a szakadék szélén a párt + videó

Bár a hétvégén új elnököt választott a Momentum Mozgalom Tompos Márton személyében, nem látni, hogy a liberális párt hogyan táncolna vissza a szakadék széléről – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Tompos korábbi nyilatkozataiból kiderül, hogy háború, bevándorláspárti és rezsicsökkentés-ellenes politikus vezeti a pártot. A Momentumot korábban az LMP is kritizálta. Ungár Péter úgy fogalmazott: a hisztériaellenzék, amely önmagáról - önmagáért beszél, kudarcra van ítélve.

  • Új elnököt választott a Momentum Mozgalom, de továbbra is a szakadék szélén a párt + videó

Nemrég trágár bejegyzésben jelentette be Tompos Márton, hogy ő is elindul a párt tisztújításán.

Néhány napja kiderült: mindössze három szavazattal nyert a Momentum elnökválasztásán Tompos. Az egykori alelnöknek 103-100 arányban sikerült legyőznie a liberális párt alapító elnökét, Fekete-Győr Andrást.

Sajtóértesülések szerint szinte polgárháborús viszonyok alakultak ki a pártban a június 9-ei választási vereség után.

A párt korábbi elnöke és frakcióvezető-helyettese győzelmét követően kevesebb beszédet és több cselekvést ígért szimpatizánsainak.

Csakhogy a Momentum még a legutóbbi köztársasági elnök választáson sem vett részt. Tompos Márton a Napi Aktuális című műsorunkban úgy fogalmazott: ,,Mi nem fogunk bohóckodni."

"Tudjuk, hogy most Balaton nem tudom hol most kineveznek valakit, aki majd aláír. Kicserélik a töltőtollban a betétet. Szuper. Nem a mi dolgunk.” - mondta Tompos.

Ráadásul Tompos korábbi nyilatkozataiból az is kiderül, hogy háborúpárti, szankciópárti, bevándorláspárti és rezsicsökkentés-ellenes politikus vezeti ezentúl a pártot. - emlékeztet a Magyar Nemzet.

Tompos Márton tavaly márciusban ugyanis egy Facebook-bejegyzésében arról értekezett, hogy nem támogatja a tűzszünetet az orosz–ukrán háborúban.

"Az ukránok már számtalanszor elmondták, hogy egyes-egyedül Putyinnak áll érdekében a tűzszünet, mert így lenne ideje újrarendezni a sorokat, jobban kiképezni a mobilizált erőket, majd folytatni a háborút. Azaz a tűzszünet hangoztatása – szigorúan jelen helyzetben – kifejezetten Putyin érdeke.” - írta a politikus.

A Magyar Nemzet arról ír: nem látni, hogy a liberális párt hogyan táncolna vissza a szakadék széléről az európai parlamenti választásokon történt óriási bukásuk után.

,,Azt gondoltuk, hogy egy európai parlamenti választás szóljon európai értékekről, szóljon az európai képviselők munkájáról.” - mondta Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja. 

Bár Hajnal Miklós nemrég az európai értékek képviseletét hangoztatta az atv-ben, párttársaival együtt mégis elérték, hogy az unió befagyassza a Magyarországnak járó pénzeket. Donáth Anna és Cseh Katalin ezt korábban többször is, büszkén hangoztatta.

,,Mi, a Momentum Európai Parlamenti képviselői sokat tettünk ennek a rendszernek a meggyengítéséért, és erre igazán büszkék vagyunk!" - nyilatkozta Donáth Anna.

De az elnöki pozícióért újra ringbe szálló Fekete-Győr András is számtalan alkalommal lepte meg párttársait és követőit érdekes szokásaival is.

A Momentum egykori vezetője akkor sem volt a helyzet magaslatán, amikor a pártja energiapolitikáját kellett képviselnie.

A bukott pártot még az LMP is kritizálta. 

"A Momentum mit mond? Hogy liberális, kicsit szociáldemokrata, kicsit konzervatív kicsit ilyen kicsit olyan kicsit kék kicsit piros, kicsit izé semmilyen, és ezt a semmilyenséget palástolják el ezzel a rendkívül radikális moralizálással." - fogalmazott Ungár Péter, az lmp társelnöke.

Ungár Péter korábban semmilyennek nevezte a pártot, majd úgy fogalmazott: a hisztériaellenzék, amely önmagáról önmagáért beszél, kudarcra van ítélve.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!