2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Belföld

Új eljárás a volt labdarúgó ügyében

A Pécsi Ítélőtábla új eljárásra kötelezte a Kaposvári Törvényszéket egy két évvel ezelőtti gyilkossági ügyben. A 46 éves vádlottat azért mentették fel első fokon, mert a bíróság szerint szabálytalanul vettek tőle DNS-mintát. A testület azonban úgy ítélte meg, hogy a terhelő bizonyítékok figyelmen kívül hagyása téves volt, ezenkívül eljárási szabályt is sértett, illetve indoklási kötelezettségének sem tett eleget a törvényszék.

A vádlott az ügyészség szerint 2012 októberében megölte szállásadónőjét, mert pénzzavarba került. Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék felmentette a 46 éves volt labdarúgót, mert indoklása szerint a rendőrség törvényt sértett, amikor nem jegyzőkönyvezték szabályosan a DNS-mintavételét. A vizsgálat ugyan azt igazolta, hogy ő volt az elkövető, a bíró azonban ezt kirekesztette a bizonyítékok közül. „A másodfokú eljárásban nem orvosolható olyan eljárási szabálysértést követett el, amely lényeges hatással volt az eljárás lefolytatására és a büntetőjogi felelősség kérdésében kialakított elsőfokú bírósági álláspontra” – közölte Krémer László a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

Az ügyvéd a szabályos jegyzőkönyv hiánya miatt védencét fel kellett volna menteni. „Nem tudom elfogadni azt, hogy ennek a körömmintavételnek a helye, ideje és a személye, aki vette, ez bizonyított. Itt két állítás van, az ügyfelem állítása, illetve az eljáró rendőrnek az állítása. Ebből pontosan meghatározni nem lehet, hogy így van-e, vagy nem, mivel jegyzőkönyv nem íródott” – mondta Kiss Attila, a vádlott védője.


Az ügy ősszel a Kaposvári Törvényszék egy másik tanácsánál kezdődik újra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!