2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

Új eljárás a volt labdarúgó ügyében

A Pécsi Ítélőtábla új eljárásra kötelezte a Kaposvári Törvényszéket egy két évvel ezelőtti gyilkossági ügyben. A 46 éves vádlottat azért mentették fel első fokon, mert a bíróság szerint szabálytalanul vettek tőle DNS-mintát. A testület azonban úgy ítélte meg, hogy a terhelő bizonyítékok figyelmen kívül hagyása téves volt, ezenkívül eljárási szabályt is sértett, illetve indoklási kötelezettségének sem tett eleget a törvényszék.

A vádlott az ügyészség szerint 2012 októberében megölte szállásadónőjét, mert pénzzavarba került. Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék felmentette a 46 éves volt labdarúgót, mert indoklása szerint a rendőrség törvényt sértett, amikor nem jegyzőkönyvezték szabályosan a DNS-mintavételét. A vizsgálat ugyan azt igazolta, hogy ő volt az elkövető, a bíró azonban ezt kirekesztette a bizonyítékok közül. „A másodfokú eljárásban nem orvosolható olyan eljárási szabálysértést követett el, amely lényeges hatással volt az eljárás lefolytatására és a büntetőjogi felelősség kérdésében kialakított elsőfokú bírósági álláspontra” – közölte Krémer László a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

Az ügyvéd a szabályos jegyzőkönyv hiánya miatt védencét fel kellett volna menteni. „Nem tudom elfogadni azt, hogy ennek a körömmintavételnek a helye, ideje és a személye, aki vette, ez bizonyított. Itt két állítás van, az ügyfelem állítása, illetve az eljáró rendőrnek az állítása. Ebből pontosan meghatározni nem lehet, hogy így van-e, vagy nem, mivel jegyzőkönyv nem íródott” – mondta Kiss Attila, a vádlott védője.


Az ügy ősszel a Kaposvári Törvényszék egy másik tanácsánál kezdődik újra.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!