2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Új dimenziót ért el a kettős mérce alkalmazása a hazai baloldalon

Jakab Péter lesz a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a baloldali előválasztáson. Ezt a pártelnök jelentette be közösségi oldalán. Szerinte csak az ellenzéki összefogás részeként lehet megnyerni a 2022-es országgyűlési választást. Az elmúlt időszakban gyökeresen megváltozott a baloldali pártok és a Jobbik kapcsolata, korábban maga Jakab Péter is elképzelhetetlennek tartotta a közös indulást Gyurcsány Ferenccel. Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ez azt mutatja, hogy az elmúlt időszakban új dimenziót ért el a kettős mérce alkalmazása a hazai baloldalon.

  • Új dimenziót ért el a kettős mérce alkalmazása a hazai baloldalon

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya kinyilvánítja, hogy az elmúlt 26 év kudarcaiért, az ellopott rendszerváltásért, és hazánk szétlopásáért leginkább felelős pártokkal, vagyis a Fidesszel, az MSZP-vel, és a többi baloldali liberális párttal nem köt választási szövetséget.

2017-ben így nyilatkozott Jakab Péter a baloldali pártokkal történő összefogásról, még a Jobbik szóvivőjeként.

Ez pedig már 2020. Az azóta a Jobbik elnökévé választott Jakab Péter a többi baloldali pártvezetővel Gyurcsány Ferenc balján, éppen aláírta azt az együttműködési nyilatkozatot, amelyben rögzítik, hogy közösen indulnak 2022-es országgyűlési választáson. Itt azonban nem állt meg. Bejelentette ugyanis, hogy miniszterelnök-jelöltként elindul a baloldali előválasztáson.

A politikus a beszédében felidézte a Jobbikban korábban jelenlévő szélsőséges akciókat, de úgy fogalmazott: akik így gondolkoztak mára már elhagyták a pártot.

Amióta Jakab Péter vezeti a Jobbikot, 32 politikus vagy vidéki alapszervezet hagyta ott, mindannyian a pártelnök ténykedésével indokolták a távozást. A legtöbben a Jakab által felvázolt új irányvonallal, a balra tolódással, és a korábban ősellenségnek számító Gyurcsány Ferenccel való közösködéssel nem értenek egyet. A pártot elhagyó politikusok nagy része önként távozott, de voltak olyanok is, akiket egyszerűen kizártak. Jakab Pétert azonban úgy tűnik nem zavarják a sorozatos kilépések.

Hogyha a hamburgerzsemlét, a húspogácsát, a sajtot, a paradicsomot összeturmixoljuk, akkor abból nem Big Mac lesz, hanem valóban moslék.

Így vélekedik a Jobbik balra tolódásáról az Alapjogokért Központ igazgatója. Szánthó Miklós hangsúlyozta: ma már a baloldali pártok és politikusok is másképp állnak a Jobbikhoz, ennek a bemutatására pedig a kutatóintézet szembesítő kampányt is indított. Az idézeteket a közösségi médiában fogják közzétenni.

Szánthó Miklós hozzátette: a szélsőjobb és a szélsőbaloldal találkozása nem példa nélküli a politikatörténetben, az ellenzéki szivárványkoalícióba olvadó Jobbik pedig elvesztette az erkölcsi alapot arra, hogy bárkit kioktasson.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!