2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Új alelnököt választ a Fidesz vasárnap

A legutóbbi, 2017 őszi kongresszus egyhangúlag megerősítette pártelnöki pozíciójában Orbán Viktor miniszterelnököt, és megválasztották alelnököknek Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot.

A párt hagyományai szerint miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig a pártalelnöki posztot, ezért Gulyás Gergely kancelláriaminiszter helyett most új alelnököt választanak.

Orbán Viktor azt mondta, optimista, jókedvű kongresszusra készül, mivel a kormányzó párt egyre nagyobb és erősebb. „A kongresszust a jövőért viselt felelősség tudatában kell megtartanunk. Kormányzó pártnak is nehéz lenni, nehéz időkben élünk, ott a bevándorlási csata, ki kell állni Európában az általunk elképzelt jövő mellett, és durva a belpolitikai csatározás” – fogalmazott.

Fidesz - Kongresszus 2019 - Élő közvetítés a BOK Csarnokból vasárnap a Hír TV műsorán

Vasárnap élő közvetítést láthatnak a 2019-es Fidesz Kongresszusról 9 óra 45 perctől, majd Orbán Viktor miniszterelnök beszédéről 14 óra 30 perctől a Hír TV műsorán. A Kongresszusról szakértőkkel beszélgetünk a Magyarország élőben című műsorunk rendkívüli adásában.

A Fidesz alelnökének választhatják Kósa Lajost

A Fidesz alelnökének jelölhetik Kósa Lajost a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig - mivel kormánytag - kikerül az elnökségből.

A Fidesz országgyűlési képviselője és a kormánypártok önkormányzati kampányfőnöke a Magyar Hírlapnak elmondta: a kongresszusi szavazás és az október 13-i helyhatósági választások után is a szívéhez legközelebb álló területtel, az önkormányzatokkal szeretne foglalkozni. Elsősorban azokat a településeket segítené, ahol a kormánypárti polgármesterjelöltek győztek.

Szavai szerint az előző kongresszuson azért nem indult az alelnöki választáson, mert tavaly tavaszig a Modern városok programot felügyelő tárca nélküli miniszter tisztségét töltötte be, és a Fideszen belüli megállapodás szerint nem szerencsés, ha egy kormánytag a párt vezetőségének is a tagja. Ugyanebből az okból Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter most kikerül a nagyobbik kormánypárt elnökségéből.

A politikus kitért rá: a Modern városok programot továbbra is szívügyének tekinti. Kiemelte: rengeteg program elindult már, s ezeknek az eredménye látszik a városokon és az ország gazdasági teljesítményén is. Az eredményt úgy lehet a legjobban összefoglalni, hogy Magyarország mára Európa egyik leggyorsabban fejlődő országa lett. És ez még nem a folyamat vége, hiszen a kormány elindította a Modern falvak programot, amely a kistelepülések számára jelent számottevő fejlesztési perspektívát - jelezte Kósa Lajos.

A politikus sikeresnek tartja az önkormányzati kampányt. Hangsúlyozta: igyekeztek olyan polgármesterjelölteket állítani, akik hozzáértők, tapasztaltak, és az a szándékuk, hogy a kormánnyal együttműködve építsék-szépítsék a városaikat, falvaikat. Míg a Fidesz-KDNP több mint 1200 polgármesterjelöltet állított, mindössze 300 ellenzéki vagy az ellenzék által támogatott politikus indul a polgármesteri tisztségért, ráadásul az utóbbiak nemritkán egymás ellen küzdenek - írja a Magyar Nemzet szombati számában.

Álláspontja szerint az ellenzéki együttműködés katyvaszában egyetlen dolog volt meghatározó: a hatalmi osztozkodás. Miután a pénzért és hatalomért bármire képesek, ezért a jelöltjeik egy jelentős része alkalmatlan arra, hogy bármifajta önkormányzati vezető szerepet töltsön be - fogalmazott.

Mi arról beszélünk, hogy mit szeretnénk tenni a településeinkért, s arról meggyőzni a szavazókat, hogy fogjunk össze újra. Az eddigi összefogás eredménye, hogy Magyarország egyre jobban teljesít - hangoztatta.

A politikus reagált a Karácsony Gergelyt, a baloldal főpolgármester-jelöltjét leleplező, a napokban kiszivárogtatott hangfelvételre is. Úgy vélte, a hanganyag megerősíti azt a korábbi álláspontjukat, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció nem működőképes. Sőt az egész ellenzéki együttműködés gyakorlatilag már most, a választás előtt összeomlott, hiszen a felvételek tanúsága szerint bűnözők álltak össze maffiózókkal - mutatott rá, hozzátéve: találtak egy szerencsétlent Karácsony személyében, aki nem tud semmit és nem is ért semmihez. Megjegyezte: ha Karácsony Gergelynek akár csak egy parányi bátorsága vagy gerince lenne, felállna, és visszamondaná a jelöltséget.

Magyar Hírlap/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kocsis Máté: Életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább - írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook oldalán. 2021. október 17.

Dobrev Klára elismerte vereségét

Dobrev Klára: "Felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje." 2021. október 17.

Szigorú sebességhatárt vezetnének be az utakon

Lakott területen 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok a jövőben. 2021. október 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!