2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Új adót kell fizetniük 2022 után az új lakástulajdonosoknak Óbudán

Adóval sújtja az új lakástulajdonosokat Óbuda - erről közösségi oldalán számolt be a kerület DK-s polgármestere. Kiss László Híradónknak elmondta: a 2021 után átadott lakások után az új tulajdonosoknak már adót kell fizetniük, megközelítőleg évi 30 ezer forintot. A kerület első embere azzal indokolta döntését, hogy az önkormányzat így szeretne fellépni az ingatlanspekuláció ellen.

  • Új adót kell fizetniük 2022 után az új lakástulajdonosoknak Óbudán

Épülő ingatlanok az óbudai Folyamőr utcában. A 2021 után átadott lakások után az új tulajdonosoknak már adót kell fizetniük 2022-től kezdve a harmadik kerületben. Erről a kerület DK-s polgármestere számolt be közösségi oldalán.

Kis László azzal indokolta döntését, hogy az önkormányzat így szeretne fellépni az ingatlanspekulációk ellen.

A kerület első embere hozzátette: az önkormányzat arra kérte azokat a vállalkozókat, akik a városrészben ingatlanokat kívánnak fejleszteni, elsősorban ne lakáscélú ingatlanok építésében gondolkodjanak.

Ezt már a kerületi Fidesz frakcióvezetője mondta. Puskás Péter úgy fogalmazott:

példátlan a lakástulajdonosokra kivetett adó a harmadik kerület életében.

Puskás Péter hozzátette:

az óbudai városvezetés adópolitikája ellentétes a kormány szándékaival,

hiszen az 5 százalékos lakásépítési áfa visszavezetésének célja is az, hogy minél inkább segítsék az új lakásba költözni vágyókat.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!