2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Ugrásszerűen megnőtt a motorosbalesetek száma

A meleg időben ugrásszerűen megnőtt a motorosok száma az utakon, és ezzel arányosan a motorosbaleseteké is. Az utóbbi időben az ilyen karambolokban meghaltak, illetve megsérültek 70 százaléka 35 évnél fiatalabb, ennek oka, hogy többen gépük teljesítményét alul-, míg vezetési tudásukat felülbecsülték. A Csongrád megyei rendőrök ezért ingyenes vezetéstechnikai képzést tartottak, ahol a biztonságos motorkezelési feladatokat és gyakorlatokat mutatták be.

Idén Csongrád megyében 230 közúti baleset történt. Ebből 170-et autósok okoztak, motorosok mindössze csak tízet.

– Az, hogy ez a kedvező tendencia megmaradjon, úgy érzem, szükségünk van ilyen napokra. Fontos megemlíteni, hogy a motorosok sokkal veszélyeztetettebbek abból a szempontból, hogy őket nem védik komolyabb biztonságtechnikai berendezések, energiaelnyelő elemek, tehát ha esés van, akkor nagy a baj – jelentette ki a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Vad Róbert.

A gyakorlaton részt vevő motorosok először elméleti tudásukból adtak ízelítőt, KRESZ-lapot töltöttek ki, majd megkezdődött a gyakorlati foglalkozás. 5-6 fős csoportokban motoros rendőrök segítségével a biztonságos gépkezelést, a vészhelyzetek elkerülését és elhárítását gyakorolták. A feladatok során a motorosoknak bemutatták a helyes kanyartechnikákat, az ellenkormányzást, az extrém és vészhelyzetekben megfelelő fékhasználatot is.

Mivel a motorosokat nem védik biztonságtechnikai eszközök, ezért a bukósisak mellett a megfelelő öltözék is fontos. Az első szegedi motoros vezetéstechnikai napra olyan sokan jelentkeztek, hogy augusztusban ismét megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!