2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

UD-ügy: kiemelt minősítést kap a lehallgatási botrány

A szocialista kormányzati időszak korrupciós eseteihez hasonlóan kiemelt minősítést kap az UD-ügyként elhíresült lehallgatási botrány – közölte Rájátszás című műsorunkban Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője.

A Fővárosi Törvényszék szerdán megsemmisítette az elsőfokú döntést, amely bűncselekmény hiányában felmentette a vádak alól Szilvásy György volt MSZP-s titokminisztert, illetve az MDF két korábbi vezető politikusát, Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt. Futó Barnabás szerint jogerős ítélet idén ősszel várható.

„Ha egy bizonyítást vagy egy bizonyítékot kirekesztenek, és ezt a büntetőeljárási törvény is leírja, a tényállásból, akkor ezt meg kell indokolni – közölte Futó Barnabás. – Itt rengeteg ellentmondás van, mint ahogy mondta a büntetőtanács is. Ellentmondás van Herényi Károly és Dávid Ibolya vallomásai között, Dávid Ibolyának saját vallomásain belül is ellentmondás van, és ezzel nem foglakozott az első fok, nem oldotta föl a problémákat. Ezeket mind majd az új eljárásban kell megtenni, mert a másodfokú eljárásban nem volt rá lehetőség” – tette hozzá az ügyvéd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!