2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Tüzérségi rombológránátot találtak

Második világháborús szovjet tüzérségi rombológránátot találtak a Fővárosi Állatkert mögött, egy MÉH-telepen. A lövedéket földmunka közben fordította ki egy gép. A környéket 350 méteres körzetben le kellett zárni és csaknem 500 embert – köztük az Országos Gyógyintézeti Központ 150 betegét is – ideiglenesen ki kellett telepíteni. A gránát elszállításáig nem közlekedhettek a BKV-buszok és a Nyugati pályaudvar érintett szakaszának forgalmát is leállították. Az állatkertet is be kellett zárni.

Az egymázsás tüzérségi gránátot munkagép fordította ki a földből a zuglói hulladéktelepen. Az oroszok épületek, harckocsik megsemmisítésére használták a második világháborúban. „A mentesítési munkálatokat három tűzszerész végezte. Előkerült egy 203 milliméteres szovjet rombológránát kilőtt állapotban, gyújtószerkezettel együtt” – mondta Bátyi Edina tűzszerészeti kommunikációs altiszt.

A környéket 350 méteres körben lezárták, még a BKV-buszok sem járhattak, a Nyugati pályaudvar érintett szakaszának forgalmát is leállították. Egy lakóépületből kitelepítették az ott élőket, kiürítették a Fővárosi Állatkertet és az Országos Gyógyintézeti Központot, a fekvőbetegeket a kórház távolabbi szárnyába vitték, a járóbetegeknek a BKV melegedőbuszokat küldött. „A kiürítésben részt vett a gondozó-, ápolószemélyzet, az egészségügyi személyzet, a szociális munkások, a gondnok, a karbantartó, mindenki, aki ilyenkor él és mozog a házban, a biztonsági szolgálat, a portaszolgálat emberei” – fogalmazott Lénárd-Székely Tünde vezető.

A gránátot a tűzszerészek a helyszínen nem tudták hatástalanítani, a robbanószerkezetet rendőri felvezetéssel, páncélozott autóval szállították el a honvédség egyik lőterére, ahol felrobbantották.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!