2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Hajtóvadászat: a szökéshez használt autó már megkerült

2013. május 10., péntek 21:20, frissítve: szombat 07:45

Továbbra is országszerte körözik a balatonlellei fegyveres rablókat, a meneküléshez használt autójukat már megtalálták. A két férfi hajnalban tört be egy családi házba. Az ott élő házaspárt bántalmazták, majd megkötözték, és az értékek mellett egy maroklőfegyvert is elvittek.

Péntek hajnali öt órakor törtek be egy egyik balatonlellei családi házba. A rablók a kerítés léceit feszítették fel, úgy jutottak be a helyben jól ismert autókereskedő otthonába. A tettesek a férfit és feleségét is megkötözték, majd készpénzt, ékszereket és fegyvert raboltak el tőlük. A szomszédok nem hallottak semmit, az egész településen mindenkit megdöbbentettek a történtek.

„Ez borzasztó tragédia, mert ilyet fel sem tételezne az ember, Bogláron még ilyesmi nem fordult elő, vagy Lellén. Legalábbis tudtommal, pedig itt lakok már 40 éve” – panaszolta Kovács József helyi lakos.

A két 30-35 év közötti elkövető a sértettek autójával menekült el a helyszínről. A rendőrség egy Alfa Romeo 145-ös, sötét zöld kocsit keresett. Délelőtt emiatt még a fővárosban is razzia volt. A hidaknál rendőrségi ellenőrző pontokat állítottak fel. Az M7-es autópálya bevezetőjénél és a BAH-csomópont környékén pedig géppisztollyal és golyóálló mellénnyel felszerelt rendőrök igazoltatták az autósokat, emiatt sokfelé dugó alakult ki.

„A kollégák ezt a forgalmi rendszámú személygépkocsit megtalálták, viszont az elkövetők kilétéről továbbra sincs információ, ezért továbbra is kérjük az állampolgárok segítségét, amennyiben információval rendelkeznek a hollétükről” – közölte Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mivel az elkövetőknek fegyvere van, a rendőrség mindenkit fokozott óvatosságra int.

Forrás: Hír TV