2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Hajtóvadászat: a szökéshez használt autó már megkerült

Továbbra is országszerte körözik a balatonlellei fegyveres rablókat, a meneküléshez használt autójukat már megtalálták. A két férfi hajnalban tört be egy családi házba. Az ott élő házaspárt bántalmazták, majd megkötözték, és az értékek mellett egy maroklőfegyvert is elvittek.

Péntek hajnali öt órakor törtek be egy egyik balatonlellei családi házba. A rablók a kerítés léceit feszítették fel, úgy jutottak be a helyben jól ismert autókereskedő otthonába. A tettesek a férfit és feleségét is megkötözték, majd készpénzt, ékszereket és fegyvert raboltak el tőlük. A szomszédok nem hallottak semmit, az egész településen mindenkit megdöbbentettek a történtek.

„Ez borzasztó tragédia, mert ilyet fel sem tételezne az ember, Bogláron még ilyesmi nem fordult elő, vagy Lellén. Legalábbis tudtommal, pedig itt lakok már 40 éve” – panaszolta Kovács József helyi lakos.

A két 30-35 év közötti elkövető a sértettek autójával menekült el a helyszínről. A rendőrség egy Alfa Romeo 145-ös, sötét zöld kocsit keresett. Délelőtt emiatt még a fővárosban is razzia volt. A hidaknál rendőrségi ellenőrző pontokat állítottak fel. Az M7-es autópálya bevezetőjénél és a BAH-csomópont környékén pedig géppisztollyal és golyóálló mellénnyel felszerelt rendőrök igazoltatták az autósokat, emiatt sokfelé dugó alakult ki.

„A kollégák ezt a forgalmi rendszámú személygépkocsit megtalálták, viszont az elkövetők kilétéről továbbra sincs információ, ezért továbbra is kérjük az állampolgárok segítségét, amennyiben információval rendelkeznek a hollétükről” – közölte Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mivel az elkövetőknek fegyvere van, a rendőrség mindenkit fokozott óvatosságra int.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!