2019. augusztus 23.,
péntek, Bence napja

Tüntettek a Legfőbb Ügyészség épülete előtt

Hír TV

2019. január 23., szerda 18:50, frissítve: szerda 22:46

Pár százan tüntettek a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, a vádhatóság MTVA-s akciók ügyében hozott döntése miatt. A közmédia épületébe még decemberben mentek be ellenzéki politikusok, többüket biztonsági őrök vitték ki. Az emiatt tett feljelentést elutasította az ügyészség, a képviselők ellen viszont nyomoznak közérdekű üzem megzavarása miatt. A tüntetés egyik szervezője, Hadházy Ákos szerint a vádhatóság döntése nyílt utat adott az agressziónak.

„Nem megvédenek minket, hanem még ők vádolnak egészen elképesztő jogi érvelésekkel. Nem beszéltem olyan jogásszal, aki vagy nem nevetett volna ezeken az érveléseken, vagy ne lett volna ökölben a keze. Ezeket a jogi érveléseket korábban koholt vádaknak nevezték. Ezzel értünk el egy új mérföldkőhöz, azon az úton, amelyik ha nem vigyázunk, ha nem fogjuk meg őket, a diktatúrába vezet” – mondta a független képviselő.

A tüntetés után néhányan a Nyugati téri felüljáróra vonultak, amelyet egy időre lezártak. A rendőrök először felszólították őket, hogy hagyják el a helyszínt, majd miután ezt nem tették, a rendőrök elkezdték igazoltatni a demonstrálókat. Ezután lekísérték őket a felüljáróról és nem sokkal este 8 óra után újra indult a forgalom.