2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Tüntetett az LMP Budapesten

Az akkumulátorgyárak és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ellen tüntetett az LMP kedd este Budapesten.

  • Tüntetett az LMP Budapesten

Az NVB székháza előtt megtartott fáklyás demonstráción az ellen tiltakoztak, hogy az NVB nem engedélyezte, az LMP szerint a Fidesz politikai akaratát végrehajtva, az akkumulátorgyárak létesítéséről szóló népszavazás kiírását.

Magyarországot akkumulátor gyarmattá akarják tenni és teszik ezt úgy, hogy a társadalom többsége elutasítja ezt a politikát - hangoztatta a demonstráción Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Az LMP népszavazási kezdeményezésének elutasításakor nem jogszabályok szerint jártak el, hanem politikai akarat érvényesült - mondta a politikus.

A Fidesz tudja, hogy kisebbségben van, ezért nem akarják ezt a vitát nyíltan lefolytatni - tette hozzá.

Úgy vélekedett, a Fidesz az energia- a klíma- és a vízválság közepén kiárusítja az ország természeti kincseit a profitéhes tőkének, ezzel pedig még inkább ki leszünk szolgáltatva a keleti és a nyugati nagytőkének egyaránt.

Ám a többség győzedelmeskedni fog, mert ez a küzdelem az ország jövőjéről szól - mondta Kanász-Nagy Máté.

Suszter András, a Védegylet tagja bejelentette, hogy az LMP-vel közösen keresetet nyújtottak be a debreceni akkumulátorgyár építési engedélyének megsemmisítése érdekében.

A Védegylet szerint ugyanis a környezeti hatástanulmányok nem megfelelőek, nem adnak választ arra, hogy a gyár milyen hatással lesz a felszín alatti vizekre, illetve a klímaváltozásra - ismertette.

Pap Dániel, az Extinction Rebellion környezetvédő mozgalom aktivistája azon véleményének adott hangot, hogy a kormányokat egyáltalán nem érdekli a környezetvédelem.

A kapitalizmus a környezet kizsákmányolására épül, ezért az emberiség kihalása elkerülhetetlen - fűzte hozzá.

Közös ügyünk a nagyipari akkumulátorgyártás visszaszorítása - mondta a szónok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!