2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Tüntetési tudnivalók gyűjteményét adta ki a TASZ

Tüntetési kiskátét készített Soros egyik szervezete - írja az Origo. A "Társaság A Szabadságjogokért" adta ki az internetes tudástárat "Tiltakozz!" néven. Ebben az ellenzéki tüntetőknek adnak jó tanácsokat, többek között arról, hogyan érdemes lezárni az utakat, és lassítani a forgalmat.

  • Tüntetési tudnivalók gyűjteményét adta ki a TASZ

Diáktüntetés 2018 februárjában. A demonstrálók a Kossuth téren gyülekeztek, majd később továbbindultak. Többen a demonstráció hivatalos lezárása után is még az utcákon vonultak és leültek a zebrára.

Szabálysértési útmutató diáktüntetőknek - tavaly szeptemberben adott ki ezzel a címmel egy tájékoztatót a Társaság a Szabadságjogokért. A civil szervezet azzal indokolta a kiadvány megjelenését, hogy a 2018 tavaszán szervezett diáktüntetéseket követően a rendőrség eljárásokat indított egyes demonstrálókkal szemben.

"Tiltakozz! Jogi segítség tüntetéshez" - ezt a nevet viseli az egyesület legfrissebb kiadványa. Ebben jogaikról és kötelességeikről tájékoztatják a demonstráció szervezőit és résztvevőit. A tájékoztatóban arról is tanácsot adnak az ellenzéki tüntetőknek, hogyan érdemes lezárni az utakat, és lassítani a forgalmat. A TASZ többek között külön kitér arra is, hogy mi fér bele a véleménynyilvánításba, de arra is választ adnak, hogy megtilthatják-e a hatóságok az olyan tevékenységet, ami provokatív vagy meghökkentő.

A TASZ szerint a kiadvánnyal az a céljuk, hogy mindenki szabadon élhessen a gyülekezési jogával.

Nem ez az első eset, hogy a külföldről finanszírozott civil szervezetek tájékoztató anyagokkal akarják felvilágosítani a magyar közvéleményt - hívta fel a figyelmet a Századvég jogi szakértője.

Lomnici Zoltán hozzátette: egyre több ország hoz olyan jogszabályt, amelyek szerint a külföldről finanszírozott szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!