2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Tükör Gyurcsánynak: 2010-ben a gyerekek után járó adókedvezmény 0 forint volt

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán értekezett arról, milyen szörnyű a magyarok sora, erről pedig Orbán Viktor tehet. Véleménye szerint “az egészségügyi ellátás rosszabb, mint valaha. Oktatási eredményeink siralmasak. Adó- és támogatási rendszerünk nem csökkenti, hanem növeli a jövedelmi különbségeket. Korrupciós indexünk zuhant, a független intézmények romokban hevernek.” A Gyurcsányt a kormányzása alatt se a versenyképesség, se az oktatás, se a bérek nem érdekelték - írja a PestiSrácok.

  • Tükör Gyurcsánynak: 2010-ben a gyerekek után járó adókedvezmény 0 forint volt

 

A portál az összesítésében rámutatott, a Gyurcsány által leírtakkal ellentétben a valóság az, hogy pontosan ők voltak azok, akik a csőd szélére sodorták és eladósították Magyarországot, amely így már 2007-ben csődközeli állapotba került, amikor pedig a gazdasági világválságnak még „híre-hamva” sem volt, amivel

több millió embert hoztak kilátástalan helyzetbe és veszélybe sodorták a fiatalok jövőjét is.

A baloldal gazdaságpolitikája miatt az államháztartási hiány 2006-ban elérte a 9,2 százalékot, az ország GDP-arányos államadóssága pedig 2002 és 2010 között 53 százalékról 83 százalékra nőtt. (Ebből az összegből majd négyszer lehetne felépíteni Paks 2-t, vagy minden egyes magyar állampolgárnak ki lehetett volna fizetni 1,5 millió forintot.)

Gyurcsány Ferenc és kormánya

munkanélkülivé tett több 100 ezer embert, és a többieket is megalázó bérekért dolgoztatta.

Gyurcsányék elvették a fiataloktól az akkori otthonteremtési támogatásokat is, ezzel szinte lehetetlenné és nagyon kockázatossá tették számukra az otthonteremtést, valamint megszüntették a családi adókedvezményt és a gyermekesektől elvették a hároméves gyest is.

A fiatalok arra kényszerültek, hogy devizahiteleket vegyenek fel.

Az akkori kormány az idősebb generációk életét is megnehezítette, hiszen elvettek egy havi nyugdíjat a magyar emberektől, valamint sorozatosan emelték a rezsit, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát.

A magyar családok fizették az EU-ban a fizetésükhöz képest a legdrágább gáz- és villamosenergia-árakat.

A PestiSrácok kiemelte:

Gyurcsány és a baloldal elherdálta és ellopta a nemzeti vagyont.

Ismert: a magyar baloldal kormányzása alatt szétlopták az európai uniós forrásokat, óriási bajban volt a közpénzfelhasználás és csökkent a gazdasági növekedés.

Háromezernél több bezárt iskola, több tízezer elbocsátott pedagógus, megnyírbált bérek, elhibázott oktatáspolitika jellemezte a Gyurcsány-Bajnai kormányt. A PestiSrácok szerint nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ez idő alatt lett semmivé a szakmunkásképzés, értéktelenedtek el a megszerzett diplomák.

Az MSZP-kormány idején fizetni kellett a tankönyvért, gyermekétkezésért, na és pontosan nem érdekelte őket, hogy mennyi rászoruló gyermek éhezik.

PestiSrácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!